ICT en media is net 2-componentenlijm

Onlangs was ik op bezoek bij een van onze klanten waar we trots op zijn en al jaren voor werken. We zaten middenin een mooie, open dialoog verwikkeld toen hij vroeg: “Heb je eigenlijk wel genoeg focus? Als ik jullie nieuwsbrief ontvang met allerlei mediaprojecten erin vermeld, denk ik dat je die tijd en energie wellicht beter in ICT had kunnen stoppen”. Focus is bij ons intern komend jaar hét toverwoord en ICT en media zijn voor mij als 2-componentenlijn: je koopt ze in één pakje en ze werken veruit het beste wanneer je ze tegelijkertijd inzet.

Nieuwe ontwikkelingen

Sinds 2009 bieden wij onze klanten naast ICT- ook (online) mediaoplossingen. Denk hierbij onder andere aan websites, shops, webapplicaties, apps, intranets en maatwerkkoppelingen. In 2011 veranderden wij onze naam van Verdel Automatisering naar Verdel ICT & Media, in de volledige overtuiging dat we deze mix door moesten ontwikkelen. Ik heb daar nog geen seconde spijt van gehad! In 2012 kwam hier zelfs een marketing- en communicatieafdeling bij om advies te geven over jouw strategie, voor de creatie van digitale mailings, presentaties en het bijhouden van jouw social media-pagina's. 

De trends in 2018

  • Natuurlijk praat iedereen in 2018 over GDPR of AVG. Onze data moet veilig opgeborgen zijn, zéker voor wat betreft de persoonsgegevens. Dat geldt voor data in informatiesystemen, maar ook voor webshops en online applicaties. 
  • Een andere hype is digitaal samenwerken, waarbij de gebruiker centraal staat. Hoe ontsluit je software en data voor medewerkers die niet bij dezelfde organisatie werken? De slimme inzet van cloudoplossingen én maatwerkkoppelingen helpen daarbij.
  • Daarnaast hoor je iedereen praten over Internet of Things, artifical intelligence en robotica. Het gaat allemaal over apparaten en systemen die via internet verbonden zijn. Ons mediateam maakt die verbindingen én de portalen waarmee je de systemen bedient, voorziet van informatie en rapportages ophaalt. De systeeminstallatie en de borging van veiligheid zijn natuurlijk in uitstekende handen bij ons ICT-team. Eenvoud is ook een thema voor het nieuwe jaar trouwens; alles moet met elkaar samenwerken, maar wel eenvoudig zijn.
  • Verder hoor je natuurlijk veel over analytics en business intelligence, ofwel rijke informatie die je kunt onttrekken uit informatie die je vaak toch al had vastgelegd, maar niet slim analyseerde. Wat dacht je van blockchaintechnologie die ervoor zorgt dat je automatisch en gecontroleerd transacties uitvoert, maar dan betrouwbaarder en voordeliger vergeleken met de traditionele technieken.

De klant van onze klant

Al deze tendensen hebben zowel een ICT- (techniek) als een mediacomponent (online weergave, koppeling). Volgens mij mag ik best beweren dat we dat in 2009 prima hebben ingeschat! In de komende twaalf maanden gaan onze teams nauwer samenwerken en komt jouw klant nóg meer in het middelpunt te staan. Waarmee kun jij jouw klant verrassen of beter van dienst zijn? Wat valt er op te lossen en hoe kunnen we dat het beste doen? Als we dat samen kunnen inschatten, dan behalen we de grootste doelen. Alle het andere is in feite bijzaak.

Een korte terugblik

Ik kijk met trots terug op het afgelopen jaar, want we hebben met elkaar véél bereikt. Dit jaar zijn we met steeds meer klanten op hoger niveau in gesprek geraakt en dat is gaaf. Ook komt de magie van de twee componenten bij steeds meer klanten goed uit de verf. Bekijk onze projectenpagina maar eens op deze vernieuwde website. De laatste weken van 2017 zijn we druk met lopende projecten én het smeden van plannen voor 2018. Want er blijft gelukkig weer genoeg over om op te pakken en te verbeteren.

Tot snel?

Samenwerken... nog zo'n belangrijke trend. Zullen samen vroege trendvolgers zijn en een afspraak maken hoe het team van Verdel ICT & Media jouw klant nog beter kan bedienen? Ik neem uiteraard de 2-componentenlijn mee! Neem contact met mij op via b.verdel@verdel.nl of bel (06) 284 227 45. Veel succes met de hectische, laatste weken en geniet van de (vele) vrije dagen met je familie en vrienden.


Geplaatst op 7-12-2017 door Barry Verdel

Overige actualiteiten