1. Verdel
 2. Nieuws
 3. De belangrijkste Microsoft 365-veranderingen n.a.v. Ignite volgens Marcel

De belangrijkste Microsoft 365-veranderingen n.a.v. Ignite volgens Marcel

Ieder jaar organiseert Microsoft Ignite. Een evenement waarin zij alle belangrijke veranderingen van Microsoft voor de komende periode aankondigen. Marcel heeft de belangrijkste Microsoft 365-aankondigingen voor jou op een rij gezet!

OneDrive 3.0

Wanneer je binnenkomt, zie je de vernieuwde homepagina van OneDrive. De persoonlijke aanbevelingen worden door middel van AI continu verbeterd op basis van jouw gedrag. Daarnaast zijn er twee nieuwe opties in het menu:

 • Via personenweergave vind je gemakkelijk gedeelde bestanden terug geordend per persoon. Ook kun je binnen deze bestanden filteren op het type bestand, waardoor je sneller vindt wat je zoekt. 
 • Via meetingsweergave zie je alle geplande afspraken. Zowel toekomstige afspraken als afspraken die al plaats hebben gevonden én afspraakreeksen. Hiermee bouw je gemakkelijk per type afspraak een folder op met daarin alle gedeelde content. 

Toegang en beheer

In OneDrive heb je zowel toegang tot persoonlijke bestanden als tot gedeelde bestanden van andere gebruikers. Daarnaast kun je via OneDrive nu ook bij bijlagen uit e-mails en bestanden uit de Teams-chat. Dit zorgt voor een volledige én overzichtelijke documentenbibliotheek. Door de nieuwe integratie met Windows Verkenner, deel je ook gemakkelijk jouw bestanden vanaf de pc met OneDrive. 

Tot slot beschikt OneDrive over een geavanceerde zoekfunctionaliteit. Daarnaast is de homepagina opgefrist met handige kopieer- en deelfuncties, waardoor je gemakkelijk bestanden beheert.

Nieuw in SharePoint

Ontdek de verbeterde lay-outopties in SharePoint, met dynamische, bewegende afbeeldingen én de mogelijkheid om eigen lettertypen te gebruiken. Door co-auteurs toe te voegen, kun je met meer personen gemakkelijk samenwerken aan een pagina. Ook worden de integraties met Viva Engage en Outlook (mail) geoptimaliseerd. 

SharePoint Premium

In het eerste kwartaal van 2024 komt SharePoint Premium uit met verschillende functionaliteiten. De introductie van SharePoint Premium tilt contentmanagement naar een nieuw niveau. Hoe? Met AI-gestuurde functies en naadloze integratie met Microsoft Syntax voor automatische classificatie en indexering van bestanden.

Benut nieuwe mogelijkheden voor het genereren van documenten gebaseerd op lijsten en integreer naadloos met Microsoft Teams of Microsoft Outlook voor efficiënte zakelijke documenten!  

Documenten en handtekeningen automatiseren

Met de nieuwe Business document-app kun je geautomatiseerd documenten opmaken. Selecteer zelf welke lege velden je wilt vullen en met welke gegevens. Daarna vult de Business document-app automatisch het document in met bestaande gegevens.

Een andere update in SharePoint Premium is SharePoint eSignature. Hiermee stuur je gemakklijk handtekeningverzoeken uit. Ook onderteken je documenten zelf gemakkelijk binnen Microsoft 365 en slaat SharePoint deze voor je op. 

Presentatie Marcel

Planner Premium

Ook de app Planner, ook wel bekend als Tasks of To do, breidt uit met premiumfunctionaliteiten. Deze geavanceerde mogelijkheden tillen projectplanning naar een hoger niveau en verbeteren de samenwerking binnen teams.

Wat zijn die nieuwe en verbeterde functionaliteiten?

 • Integratie met Microsoft Project
 • Automatische taakgeneratie 
 • Taakmanagement: niet met een taak kunnen starten als de vorige, gekoppelde taak niet is afgerond
 • Sprintplanning

Teams Premium

Teams Premium krijgt in 2024 extra functionaliteiten in combinatie met AI. Hierin wordt vergaderen nog makkelijker met geavanceerde functies zoals: 

 • Transcriptie 
 • Stemisolatie 
 • AI-gedreven assistentie 
 • Verbeterde achtergrondaanpassingen 

Copilot in Teams

Copilot is de AI-assistent van Microsoft en is nu ook geïntegreerd in Teams. Copilot stelt gebruikers in staat vragen te stellen en assistentie te krijgen tijdens vergaderingen. Zowel de transcriptie met ruisisolatie als het aanmaken van taken.

Binnenkort duiken we dieper in Microsoft Copilot en vertellen we je wat je allemaal met deze assistent kan. Heb je nu al prangende vragen over Copilot? Neem dan contact met ons op!

Marcel Sjardijn
Neem contact op

Meer weten?

Marcel weet van de hoed en de rand als het gaat om Microsoft 365! Heb jij een vraag voor Marcel? Stuur hem een mail voor meer informatie!

Mail Marcel 071 - 331 0184