Ben jij klaar voor de nieuwe privacyverordening?

Op 25 mei 2018 maakt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) plaats voor de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat brengt de nodige veranderingen en verplichtingen met zich mee. Is jouw organisatie al voorbereid op de nieuwe privacyverordening? Verdel helpt je graag op weg.

Verwerkersovereenkomst persoonsgegevens

De nieuwe wetgeving gaat over de bescherming van persoonsgegevens. Dit is in feite alle informatie die direct over een persoon gaat, zoals naam, adres, geboortedatum, e-mailadres of een telefoonnummer. Vrijwel iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens. Onder verwerken valt het verzamelen, ordenen, opslaan, raadplegen en gebruiken van deze gegevens. Als ondernemer dien je een verwerkersovereenkomst op te stellen waarin onder andere duidelijk wordt waar de data is opgeslagen, wie erbij kunnen en hoe deze is beveiligd.

Data-opslag en beveiliging

Veilige opslag van data wordt met de komst van de AVG steeds belangrijker. In onze checklist databeveiliging vind je een aantal onmisbare tips, zoals het instellen van schermbeveiliging en een wachtwoordenpolicy. En over zaken waar je misschien niet eerder aan dacht, zoals een betrouwbare back-up en het laten uitvoeren van een pentest.

Meer informatie

Wil je meer weten over de nieuwe privacywet of ben je benieuwd of jouw databeveiliging voldoende is? Collega Martijn geeft je graag advies en helpt je bij het volbrengen van de checklist. Neem contact met hem op via m.salet@verdel.nl of (071) 331 01 84.


Geplaatst op 3-04-2018 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten