Belangrijke veiligheidsmededeling HP-notebook batterijen

Ben je in het bezit van een HP notebook? Lees dan even verder, want het bedrijf roept bepaalde producten terug vanwege brandgevaar van de batterijen. Het is daarom extreem belangrijk om te controleren of jouw notebook in aanmerking komt.

Veiligheidsmededeling HP

In januari 2018 kondigde HP al een veiligheidsprogramma aan voor de terugroep en vervanging van batterijen van notebooks en mobiele werkstations. De nieuwe update bevat een uitbreiding van producten. Wanneer je in 2018 de batterijen van jouw notebook via het programma hebt vervangen, hoef je verder niets te doen.

Controleer jouw notebook

Onder andere diverse HP ProBook, HP ENVY en HP Pavilion-modellen die gekocht zijn tussen december 2015 en april 2018, zijn mogelijk brandgevaarlijk. Het is daarom belangrijk dat je jouw batterij controleert, óók als je dit al eens hebt gedaan. De fabrikant heeft een website online gezet waarop je alle belangrijke informatie kunt vinden. Ook kun je er een tooltje downloaden waarmee je binnen 30 seconden controleert of jouw notebook brandgevaarlijk is.

Batterijveiligheidsmodus

HP biedt een 'batterijveiligheidsmodus' voor de getroffen modellen. De modus leegt de accu en voorkomt dat hij kan worden opgeladen. De laptop werkt dan nog wel, maar alleen op netstroom waardoor er geen risico is op brandgevaar. Meer over de zogenoemde BIOS-update vind je op de speciale website van HP.

En verder?

Als blijkt dat de batterij van jouw notebook in aanmerking komt voor de vervangingsactie kun je jouw laptop opsturen naar HP en wordt de accu kosteloos vervangen door een gecertificeerd technicus.

Meer informatie 

We hopen je hiermee voldoende geinformeerd te hebben over de terugroepactie van HP. Ook wanneer je jouw HP-product hebt gekocht in het Expert Center, is HP verantwoordelijk voor de vervanging van de batterijen. Heb je toch nog vragen? Neem contact op met een expert via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 22-01-2019 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten