Woondiensten Aarwoude

Prettig wonen voor al onze huurders

Woondiensten Aarwoude verhuurt bijna 2000 woningen in de dorpen Ter Aar, Langeraar, Rijnsaterwoude, Leimuiden, Hoogmade, Woubrugge, Papenveer en Nieuwkoop. Deze maatschappelijke organisatie biedt goede huisvesting aan mensen die op basis van hun inkomen zijn aangewezen op een sociale huurwoning.

De uitdaging

In oktober afgelopen jaar startte Woondiensten Aarwoude de aanbesteding van de automatisering op. De verouderde apparatuur moest in zijn geheel vervangen worden. Na presentaties en aanbiedingen van verschillende partijen koos de organisatie ons uit om met het project aan de slag te gaan. Ook de lokale verankering speelde een rol in de besluitvorming. 

De aanpak

Als eerste organiseerden we een bijeenkomst voor alle medewerkers van Woondiensten Aarwoude. Tijdens deze bijeenkomst stelden wij ons voor en vertelden we over de aanpak van het project. Er was ruimte voor gesprek en het team kon vragen stellen en reageren. Hierna hebben wij het projectplan verder uitgewerkt. 

De oplossing

Vervolgens hebben wij voor Woondiensten Aarwoude een hybride oplossing ingericht met Microsoft Azure en Microsoft 365. Hiermee hebben we een ICT-omgeving ontwikkeld waarbij we de maximale integratie van applicaties en de gebruikersbeleving voorop hebben gesteld. Ook hebben we dit project uitgevoerd aan de hand van projectmanagement en een driehoekoverleg met zowel Aarwoude als de oude ICT-partij. 

Het resultaat

Alle gegevens zijn veilig overgedragen en de ICT-omgeving is verhuisd zonder overlast voor de gebruikers. Woondiensten Aarwoude beschikt nu over een betrouwbare online omgeving die gebruiksvriendelijk is naar de medewerkers. Ook kan het team nu sneller en makkelijker samenwerken. Nu dit project in goede orde is afgerond en Woondiensten Aarwoude erg tevreden is over het resultaat, gaan we de komende jaren samen een partnership aan. Op deze manier blijven wij de organisatie verder helpen op gebied van ICT, adviseren en de online omgeving optimaliseren.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of is je interesse gewekt? Bel het algemene nummer of laat een berichtje achter via info@verdel.nl.