Dobbe Transport

Awarenesstraining

Dobbe Transport is al meer dan 170 jaar een begrip. En niet alleen in Roelofarendsveen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde logistiek dienstverlener met ruim 150 medewerkers. 

De uitdaging

Al jaren verzorgen wij het ICT-beheer van Dobbe op hoog niveau. En, zoals collega CarelJan toelicht in zijn blog, bestaat een succesvol securitybeleid uit drie onderdelen: de techniek, het proces en de mens. 

De techniek en het proces heeft Dobbe goed op orde. Alleen de medewerkers moesten nog getraind worden, het belangrijkste onderdeel van de security-driehoek. Naar aanleiding van een uitgevoerde phishingsimulatie, planden we een bewustwordingstraining met de medewerkers. 

De oplossing

Onze projectmanager ICT Rick van der Zwet verzorgde de awarenesstraining voor de medewerkers van Dobbe. In deze interactieve training kwamen verschillende casussen en voorbeeldmails aan bod. Wat zouden de medewerkers met deze voorbeeld mails doen en waar kunnen ze nu aan zien of dit een phishingmail is of juist niet? Tijdens deze bewustwordingssessie bieden we handvatten en een checklist om de interne security op peil te houden.

Het resultaat

In een klein uurtje is de bewustwording intern vergroot. Het team heeft nu meer inzicht in de digitale risico's en valkuilen en weet hoe zij moet handelen wanneer er een phishingmail binnen komt.

Meer informatie

Security moet altijd 'top of mind' blijven. Júíst bij jouw medewerkers. Ben jij benieuwd hoe jouw team zou reageren op een phishingsimulatie? Of wil je de bewustwording intern vergroten door middel van een training? Neem contact op met onze ICT-adviseurs voor meer informatie via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail.

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of is je interesse gewekt? Bel het algemene nummer of laat een berichtje achter via info@verdel.nl.