Windows 11: wat is er nieuw?

Na de aankondiging van Windows 11 op 24 juni 2021, is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft nu officieel te downloaden! Wat verandert er ten opzichte van Windows 10 en wat is er nieuw? Wij nemen je mee in de upgrade naar Windows 11. 

Snap Layout en Group

We noemen Windows 11 terecht een upgrade. Een van de grotere features waar Microsoft namelijk op inzet met het nieuwe besturingssysteem, is het opdelen van je beeldscherm. In Windows 10 is het al mogelijk om je scherm op te splitsen, maar deze functie is verbeterd. Windows 11 onthoudt namelijk ook je schermindeling. Op deze manier verandert er niks aan je workspace als je jouw laptop opnieuw aansluit op één of meerdere extra schermen.

Ook kan je je scherm op meer manieren indelen. Windows 11 geeft een weergave van de mogelijkheden (onder of naast elkaar, etc.) en na het inrichten kun je je venster(s) opslaan. Deze komen dan vastgepind in je taakbalk, waardoor je het hele samengestelde venster in een keer naar boven kunt halen. 

Snap Layout

Microsoft Store 

In de upgrade naar Windows 11 is de Microsoft Store volledig onder handen genomen. De winkel is vernieuwd en appwinkels van andere bedrijven hebben nu ook toegang tot de Microsoft Store. Hierdoor kan jij als gebruiker kiezen uit een veel groter scala aan apps. Binnenkort is de vernieuwde winkel ook beschikbaar op Windows 10. 

Beveiliging

Zoals we gewend zijn van Microsoft is ook deze Windows-versie goed beveiligd. Windows 11 maakt gebruikt van een nieuwe technologie die bescherming biedt van de chip in de laptop naar de cloud. Deze Zero Trust Ready-functie beschermt data op en toegang tot verschillende apparaten. Ook vertrouwt Windows 11 externe downloads en dergelijk alléén wanneer deze aantonen veilig te zijn. De kans op malware is hierdoor nóg kleiner!

Windows 11 in 11 minuten

Erwin van der Zande van Bright neemt Windows 11 in 11 minuten met je door. 

Let op: systeemeisen

Voordat jij Windows 11 installeert op een pc, moet jouw apparaat aan verschillende systeemeisen voldoen. Voldoet jouw apparaat niet aan deze vereisten? Dan kun je Windows 11 mogelijk niet installeren op je apparaat. Op deze pagina van Microsoft staan alle systeemvereisten overzichtelijk weergegeven. 

Tip: let even extra op de TPM-eis. Deze is nieuw en mogelijk voldoen oude systemen daar niet aan. Controleer dit goed om problemen en instabiliteit met Windows 11 te voorkomen. Dit doe je gemakkelijk met de PC Health Check-app. Heb je liever dat wij even met je meekijken? Neem contact op met onze supportdesk.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar andere vernieuwingen die Microsoft aankondigde tijdens hun event? Of wil je graag meer weten over Windows 11, de functionaliteiten en de voordelen? Neem contact op met onze experts via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail


Geplaatst op 8-11-2021 door Renee Verbraak


Overige actualiteiten