Websites, hosting en maatwerkapplicaties lopen geen risico door Apache Log4j

Net als de ICT-collega’s is ook de media-afdeling de afgelopen dagen druk bezig geweest met het inventariseren van de risico’s van de kwetsbaarheid van software Apache Log4j. Op dit moment kunnen we je geruststellen. We hebben geen beveiligingsrisico’s gevonden voor jouw website, hosting of applicatie.

Hosting

Na uitvoerig contact met onze serverbeheerders blijkt dat dat de hosting, die via Verdel loopt, voor alle websites en applicaties geen gevaar lopen.

Maatwerkapplicaties, websites en webshops

De platformen waar wij op ontwikkelen, maken geen gebruik van de software die dit beveiligingslek veroorzaakt. 

SaaS-oplossingen

Naast onze eigen ontwikkelde software, maken we ook gebruik van SaaS-oplossingen. Met deze leveranciers zijn we in gesprek en lijken tot dusver ook geen risico’s voor jou aan verbonden te zijn. 

Lightspeed

Lightspeed is hierbij de uitzondering. Deze SaaS-oplossing voor webshops maakt wel gebruik van software die in opspraak is gekomen. Lightspeed bericht momenteel het volgende over de risico’s:

“We kunnen bevestigen dat er tot nu toe geen informatie is vrijgegeven die onze klanten, medewerkers, partners, leveranciers of enig onderdeel van onze service in gevaar brengt. We hebben mitigerende maatregelen genomen om elke vorm van ongewenste blootstelling te voorkomen.” - Lightspeed

Meer informatie

Mocht er later toch blijken dat er een risico is voor jouw website, hosting of applicatie dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Heb je toch vragen, maak je je zorgen of heb je iets verdachts gezien? Je mag altijd contact met ons opnemen via 071 744 00 54 of web@verdel.nl


Geplaatst op 16-12-2021 door Sharon Honders


Overige actualiteiten