Toffe techniek in onze nieuwe huisvesting

Over Tech Campus De School

Bij Tech Campus De School staat werken, én vooral leren, centraal. De School gelooft dat kennis, kunde en ervaringen delen dé manier is om vooruitgang te boeken. Een overtuiging die naadloos op onze ideeën aansluit. Wij ontwikkelen en delen onze kennis maar al te graag, om samen met onze partners successen te behalen. Daar gaan we mee door in De School. 

De missie van De School luidt 'leren van elkaar op onze levendige campus, waar we werken aan de techniek van morgen.' En wat er precies aan techniek in De School is gebeurd, daar gaan we in dit artikel verder op in. Peter Overduin, onze senior ICT-consultant, heeft met een team Verdellers gewerkt aan de techniek in De School. We spraken hem over hoe dit is verlopen. 

De uitdaging

Toen het concept voor Tech Campus De School klaar lag, was het tijd om de nodige techniek uit te denken. Al snel verzamelde zich een team Verdellers rondom de tekentafel. Dit technische team bestond uit Demian van der Salm, Dick Jansen, Johan Bremmert, Martijn Mekel, Martijn ter Steeg en Peter zelf. Benieuwd wie dat zijn? Bekijk ons team.
"Onze uitdaging was om een infrastructuur te ontwerpen waarop je met verschillende partijen samen, maar toch gescheiden kunt werken." In Tech Campus De School werken verschillende bedrijven, zelfstandig ondernemers en scholieren samen. De infrastructuur moest veilig, snel en betrouwbaar zijn. De verschillende bedrijven moeten namelijk op hetzelfde netwerk- apart van elkaar aan de slag kunnen. Zonder dat ze in elkaars documenten, servers en data kunnen kijken. Deze vormen van data zoals een server en een wifinetwerk worden ook wel virtuele netwerkstromen genoemd. 

De oplossing

Een infrastructuur waar alle bedrijven op kunnen werken. Waar moet dat aan voldoen? Het technische team inventariseerde de nodige virtuele netwerken en ging hiermee aan de slag. Hoe ze dat gedaan hebben, lees je hieronder. 

Overal wifi

Werken zonder internet? Dat gaat natuurlijk niet. Daarom ging collega Johan hiermee aan de slag. Hij begon met het inmeten van de wifikastjes. Het bereik van één kastje is namelijk niet sterk genoeg voor het hele gebouw. Als je weleens op zolder hebt gezeten met een slechte verbinding, begrijp je wel wat we bedoelen. Tijdens het inmeten bepaalde Johan de beste plekken voor, en de nodige hoeveelheid, wifikastjes. Zo voorzag hij ieder hoekje binnen De School van een goede internetverbinding. 

Van een virtueel naar een fysiek netwerk

Ons technische team Verdellers keek naar het aantal virtuele netwerken dat elk bedrijf nodig heeft. Peter: "We namen contact op met de verschillende organisaties en bespraken hoeveel wifiverbindingen, servers, en werkplekken zij gebruiken."

Al deze virtuele netwerken zijn niet zichtbaar, ze hangen per organisatie onder het fysieke netwerk. Dit fysieke netwerk is ontworpen door het technische team, in samenwerking met Copaco. Peter: "Samen zijn we tot de juiste apparatuur, bedrading en producten gekomen die nodig waren om alle bedrijven veilig en gescheiden te kunnen laten werken." En hoe ziet zo'n fysiek netwerk er dan uit? Dat zie je hiernaast.

Veilig aan het werk

Met een firewall beschermen we het netwerk van De School. Dit is een systeem dat alle gebruikers en al het verkeer op het netwerk in de gaten houdt. De firewall doet inspecties op virussen, cyberaanvallen en is 24/7 actief.

Het resultaat

Alle techniek in De School wordt nu vanuit één netwerk geregeld. Op dit netwerk kan elke organisatie apart van elkaar werken. En komt er een nieuwe organisatie werken in De School? Dan is de techniek van het netwerk flexibel ingericht, waardoor extra partijen makkelijk op dit netwerk mee kunnen draaien. We houden de firewall up-to-date en veilig. Zo zijn we goed beschermd tegen cyberaanvallen. Het resultaat van deze opdracht is daarmee een veilig, snel en betrouwbaar netwerk!

Peter: "Omdat we net zijn verhuisd houden Dick, Martijn Mekel en ik nauw in de gaten of alle organisaties goed aan zijn gesloten op het netwerk. Daarna is het een kwestie van onderhouden. Via een programma kijken onze supportmedewerkers elke dag of alles nog goed draait en verbonden is. Mocht er iets mis zijn, krijgen we daar een melding van. We kunnen het zelfs zien als er een lichtschakelaar kapot is én zien dan precies waar en op welke plek. Hiermee controleren we gemakkelijk de hele techniek in De School, van verlichting tot aan wifiverbinding!"

Interesse in een betrouwbare infrastructuur?

Voor bijna elke organisatie is het van groot belang: een infrastructuur waar je blind op kunt vertrouwen. Wij regelen het. Of je nu zzp'er bent of een groot bedrijf runt. Neem contact op met een van onze experts via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 10-01-2023 door Famke Wesselman


Overige actualiteiten