Thuiswerken: hoe houd jij je collega’s op de hoogte?

De promotie van een collega, een ontwikkeling binnen het bedrijf, het resultaat van een afgerond project of een presentje van een blije klant. Hoe blijf je hiervan op de hoogte nu de standaard vrijdagmiddagborrels en koffieapparaat-praatjes niet meer zo vanzelfsprekend zijn? Nu heel Nederland thuiswerkt, missen we niet alleen dit contact, maar ook (belangrijk) intern nieuws. Pak het op met interne communicatie!

Overal, maar toch samen

Bereikbaarheid, samenwerken en teamgevoel zorgen samen voor verbondenheid. Barry noemde dit eerder jaar al in zijn blog. In dit artikel zoomen we verder in op het teamgevoel door interne communicatie. 

Voor het teamgevoel én om op de hoogte te zijn van wat er bij collega's, in het bedrijf of bij klanten speelt. Microsoft 365 biedt verschillende applicaties om je te helpen bij de interne communcatie. We lichten er een paar voor je uit. 

Kennisdelen: Intranet via SharePoint

Er komen een paar belangrijke veranderingen in jullie bedrijfsproces. Of een collega heeft een interessante training gevolgd. Op Intranet kun je deze informatie en kennis makkelijk met elkaar delen. Op de homepagina komt al het laatste nieuws naar voren en je kunt elkaar op de hoogte houden over komende projecten. Het dashboard is volledig in te richten naar de wensen van jouw bedrijf. 

Nieuwtjes: Yammer

Er is een nieuwe collega gestart, een presentje binnen gekomen van een blije klant of een collega heeft een algemene vraag. Normaal gesproken zou je dit wellicht tijdens de lunch of in de wandelgangen bespreken. Maar als de wandelgangen leeg zijn, is Yammer het perfecte platform.

Door groepen aan te maken voor het hele bedrijf en de afdelingen apart, blijven gesprekken overzichtelijk. Een nieuwe collega stelt zich voor middels een berichtje aan het bedrijf, terwijl een web-collega een vraag stelt in de groep van de afdeling. Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van gifjes, waar wij bij Verdel fan van zijn!

Trainingen: Teams & Streams

Microsoft Teams, na een jaar van thuiswerken bij de meeste bekend. Maar naast vergaderen kan je teams ook voor andere doeleinden inzetten. Wat dacht je van een interne training aan nieuwe medewerkers. Nu dit digitaal gaat heeft dat als voordeel dat je deze trainingen kunt opnemen en hergebruiken voor een onboardingsplatform of kennisbank in je Microsoft 365 omgeving. 

Interne communicatie in jouw bedrijf

Hoe verloopt het contact tussen jouw collega's? Ben jij er altijd van op de hoogte als er een nieuw project is binnengesleept of een collega jarig is? Pak interne communicatie op, deel kennis én versterk het teamgevoel. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is. Neem contact op met onze experts via (071) 331 0184 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 5-04-2021 door Renee Verbraak


Overige actualiteiten