Pinterest, het meest onderschatte socialmediaplatform

Is Pinterest wel een socialmediakanaal? Het lijkt toch meer op een zoekmachine met beeld? Ik snap deze gedachte, maar het levert eenvoudig veel verkeer op naar je website en dat is wat telt! 

Feiten en cijfers op een rij

  • 1 op de 5 Nederlanders gebruikt Pinterest
  • 40% van de nieuwe gebruikers is man
  • 90% van de wekelijkse gebruikers maakt ook daadwerkelijk een aankoopbeslissing op Pinterest
  • 70% van de gebruikers ontdekt nieuwe producten of diensten op Pinterest

Gebruikers met aankoopintentie

Op de bekende socialmediakanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram willen gebruikers vooral updates van vrienden, collega’s en familie zien. Updates van bedrijven en gesponsorde berichten staan hier vaak ‘in-de-weg’.  

Op Pinterest is dit anders! Mensen gebruiken Pinterest actief voor wat zij willen doen (uitjes), maken (diy-projecten) of kopen. Als bedrijf ben je hier geen onderbreking, maar precies waar ze naar op zoek zijn! 

Content met lange levensduur

Een tweet heeft de levensduur van 18 minuten, een bericht op Facebook 5 uur en een post op Instagram 12 uur. Een pin op Pinterest levert na 3,5 jaar nog steeds kliks op naar je website! 

Directe link naar je website

Pinterest is het enige socialmediaplatform die gebruikers eenvoudig naar je website toe stuurt. Het algoritme van Facebook en LinkedIn toont berichten met een link minder dan berichten zonder link. En bij Instagram is het alleen mogelijk om volgers naar je website te sturen via de link in je biografie. Pas bij 10.000 volgers kan je jouw volgers direct naar je website sturen via stories. Maar laten we eerlijk zijn, dit aantal is voor vele bedrijven een droom men geen realiteit.

 

Waar andere socialmediakanalen je graag op het platform zelf houden, helpt Pinterest je met bezoekers naar de website. 

Branches die vandaag moeten beginnen met Pinterest

Interieur, shopping en food liggen voor de hand. Ook de kinder- fashion en reisbranche zijn voor bezoekers enorm populaire onderwerpen op Pinterest. Werk jij in deze branche of heb jij een product wat je kan laten zien? Mijn advies: start vandaag nog met Pinterest! 

Ben je nog onbekend met deze vorm van social media en zoek je hulp? Mijn communicatiecollega’s en ik helpen je graag! Van inrichten tot onderhouden. Neem contact met ons op via communicatie@verdel.nl of bel naar 071 744 00 54.

 

Groeten Sharon


Geplaatst op 16-06-2021 door Sharon Honders


Overige actualiteiten