Alles wat je wilt weten over Microsoft Ignite 2021

Begin deze maand vond het jaarlijkse Microsoft-event ‘Microsoft Ignite’ plaatst. Tijdens dit event vertelt het bedrijf hun visionaire toekomstblik en de belangrijkste vernieuwingen. Onze collega Marcel volgde voor jou het event en deelt de hoogtepunten die je niet mag missen als Microsoft-gebruiker. 

“When you change the way you see the world, you change the world you see.” 

Ook dit jaar trapt Satya Nadella, Microsoft CEO, het evenement af en deelt dat hij en zijn collega’s maar liefst 90 nieuwe updates en services aankondigen de komende dagen.  

Bovenstaande quote heeft indruk gemaakt en geeft ook direct aan waar Microsoft de komende jaren flink op wil investeren. Want mede door de wereldwijde pandemie is digitalisering in een stroomversnelling gegaan. Waardoor steeds meer dagelijkse bezigheden ook online mogelijk zijn: sporten, bijeenkomsten, feestjes en concerten. De hoogste tijd voor Microsoft om Microsoft Mesh aan te kondigen. 

Mesh voor Microsoft Teams

Misschien heb je eerder deze maand ook de aankondigingen van Facebook gehoord over ‘metaverse’? Microsoft kondigde haar eigen versie aan: Microsoft Mesh. Een virtuele wereld waar je met je eigen personage online collega’s en klanten kunt ontmoeten, een vertaling van de 2D- naar de 3D-wereld. Enkele voorbeelden die je zeer binnenkort in deze wereld kunt ontdekken via een VR-bril of de eigen HoloLens van Microsoft: 

  • Virtueel vergaderen 
  • Ontwerpsessies 
  • Virtueel samen leren
  • Virtuele bijeenkomsten organiseren 

8 belangrijkste updates van Microsoft Ignite 

Nieuw: Microsoft Loop 

Deze app wordt in 2022 toegevoegd aan de Microsoft Apps en dit is er een waar je blij van wordt! Meer info over deze nieuwe app lees je in de maandelijkse Microsoft-update

Microsoft 365 online 

Het bedrijf gaat de komende periode flink investeren in de verdere verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en de layout. Zo is het binnenkort onder andere mogelijk om bestanden op te slaan als pdf. Een zeer gewilde functie onder de online gebruikers van Microsoft 365! Ook worden de zoekfunctionaliteiten verbeterd. 

Microsoft Teams

Dit paradepaardje van Microsoft ontwikkelt natuurlijk ook door. Updates die je de komende periode kan verwachten zijn o.a. integratie met Microsoft Mesh. En kan je binnenkort ook met je eigen online personage (avatar) deelnemen aan vergaderingen. 

Teams connect maakt het binnenkort makkelijker om samen te werken met verschillende bedrijven in een team. Zo zal het niet meer nodig zijn om te wisselen van teams-omgeving, maar zijn alle teams zichtbaar in jouw eigen omgeving. 

OneDrive

Deze app vergroot jouw inzicht in je eigen bestanden. Zo kun je makkelijker inzien met wie je een bestand gedeeld hebt en vind je de bestanden die met jou gedeeld zijn sneller terug. 

Powerplatform

Een aankondiging waar wij blij van worden: ‘Powerapps beschikbaar als app op de telefoon van medewerkers’. Een medewerker kan de bedrijfsapp downloaden in zijn app store en installeren op zijn telefoon.  

Nieuwe licentievorm voor het gebruik van Powerapps. In plaats van betalen per gebruiker, betaal je naar gebruik. Deze nieuwe vorm maakt het voor veel bedrijven goedkoper om gebruik te maken van de premium functionaliteiten. 

Ook is de chatfunctie, bekend uit Teams, toegevoegd als techniek voor het ontwikkelen van een Powerapp via Powerplatform. 

Climpchamp

Microsoft heeft een app overgenomen voor het eenvoudig bewerken van videomaterialen: Climpchamp. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor videobewerking op een plek. Een mooie ontwikkeling voor onze media- en communicatieadviseurs!

Microsoft Stream

Automatische transcriptie van de opgenomen meeting. Dit document wordt automatisch toegevoegd aan de video. Handig wanneer je iets wilt terugvinden uit de vergadering. 

Micorosft PowerPoint

Een opname toevoegen aan je slides. Neem vooraf een video op (met autocue) en voeg deze toe aan de presentatie.

Meer informatie

Wil jij met jouw bedrijf meer weten over wat er tijdens de Microsoft Ignite verteld is en wat voor jouw bedrijf van belang is? Onze collega Marcel praat jou en je collega’s graag bij in een korte kennissessie. Vraag deze kennissessie aan via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 22-11-2021 door Renee Verbraak


Overige actualiteiten