Microsoft Bookings helpt retailsector bij click & collect

Klanten reserveren zelf een tijdslot voor het ophalen van bestellingen. In de tussentijd houd jij handen vrij voor alle andere ondernemersuitdagingen tijdens de coronacrisis. Maar hoe? Microsoft Bookings, de reserveringsmodule van Microsoft 365, biedt de oplossing.

Click & Collect

Het kabinet en de retail sector zijn tot overeenstemming gekomen voor het click & collect beleid. Het click & collect beleid maakt het mogelijk dat niet essentiele winkels vanaf 10 februari weer deels open mogen. Aanstaande woensdag kunnen klanten zelf hun bestelling afhalen bij alle niet essentiële winkels.

Voorwaarden click & collect beleid

  • Bellen vanuit huis, online of telefonisch
  • Het afhaalpunt is buiten
  • Afhalen kan alleen in een vooraf aangegeven tijdsslot
  • Minimaal 4 uur tussen bestellen en ophalen

Microsoft Booking

Het online reserveringssysteem van Microsoft 365 helpt jou met de organisatie van het click & collect beleid. Via Microsoft Bookings plant de klant zelf zijn afhaalmoment. Tijdens de reservering kan de klant ook zijn bestelling, bestelnummer of andere gegevens doorgeven. Welke informatie je vraagt in het reserveringsformulier kan je zelf bepalen.

Met behulp van Microsoft Bookings weet je nu precies wanneer en welke bestelling een klant komt ophalen. Het gereserveerde tijdsblok is automatisch geblokt voor andere klanten. Zo staan er nooit twee klanten tegelijk bij het afhaalloket. Handig!

Meer informatie

Microsoft Bookings is gratis beschikbaar vanaf de Microsoft 365 Business Standard licentie. Wil je meer weten of direct hulp bij het instellen van Microsoft Bookings? Ons team staat voor je klaar om je snel te helpen met een proffesioneel reserveringssysteem. Neem contact met ons op via info@verdel.nl of bel Marcel Sjardijn op (071) 331 01 84.


Geplaatst op 5-02-2021 door Sharon Honders


Overige actualiteiten