Klassenvertegenwoordigers van De School

Wij verhuizen in december naar onze nieuwe stek: De School. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde. Er zijn ongeveer 20 Verdellers naar voren getreden als 'klassenvertegenwoordigers'. Zij houden zich bezig met verschillende projecten in en rondom De School en geven invulling aan de wensen van de toekomstige gebruikers. Zo zorgen we er met elkaar voor dat De School de juiste faciliteiten en diensten biedt. Niet alleen voor onze Verdellers, maar ook voor andere huurders, medewerkers en betrokkenen. Collega's Dick, Lion en Dirk vertellen je meer.

Project: netwerkinfrastructuur

Niet alleen Verdel, ook Coolprofs, Flowerwatch, de bibliotheek en tal van zzp'ers vinden hun plek in Tech Campus De School. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat iedereen toegang heeft tot een eigen netwerk met een goede en veilige verbinding. Dick Jansen is onze technisch manager ICT en is één van de klassenvertegenwoordigers van dit project.

Dick: "Ook moet het voor alle huurders mogelijk zijn om gebruik te maken van de faciliteiten van De School. Aan de ene kant een volledig afgeschermd eigen netwerk maar toch ook toegang tot gedeelde voorzieningen zoals gezamenlijke printers, gasten-wifi en informatievoorzieningen." Inmiddels is de hele netwerkinfrastructuur uitgedacht en zijn de benodigdheden besteld. Vanaf oktober gaan we alles inrichten en testen, zodat het voor onze verhuizing allemaal in orde is. 

"We hebben met elkaar een oplossing bedacht waar we blij mee zijn. De andere bedrijven kunnen zich hier ook in vinden. En we werken natuurlijk aan onze eigen toekomstige omgeving. Dat maakt het extra leuk!"

Project: samenwerken en portalen

Collega's Lion Zandvliet en Marcel Sjardijn werken samen aan het project 'samenwerken en portalen' en houden zich onder andere bezig met de vraagstukken:

  • Hoe zorgen we ervoor dat alle (medewerkers van) verschillende bedrijven en ondernemers gebruik kunnen maken van dezelfde spreekkamers zonder elkaar in de weg te zitten?
  • Hoe richten we het controlesysteem in, dat ervoor zorgt dat de juiste mensen op de juiste tijden toegang krijgen tot bepaalde delen van het gebouw?
  • Hoe registreren we het verbruik van de auto-oplaadpalen en wanneer wordt dit wel/niet automatisch in rekening gebracht?

Lion: "Bij De School zijn meerdere partijen betrokken, zowel de bewoners als de bedrijven die erin werken en de buurt. We willen natuurlijk alle faciliteiten binnen het bedrijf delen, maar hoe richt je dat optimaal in? Aan ons de schone taak om op basis van standaarden én low-code ontwikkeling systemen te realiseren die het samenwerken zo makkelijk mogelijk maken." 

Momenteel zit een groot deel van het project nog in de conceptfase. "We maken demo's waarmee we testen wat de optimale weg is. Op basis daarvan maken we de definitieve keuzes voor de inrichting van de systemen. Dit vormt het fundament waar we in de loop van de tijd steeds verder op kunnen bouwen."

Project: nablijven was nog nooit zo leuk

De kelder moet een 'hang-out' worden. Dat was al snel duidelijk. Maar wat moet daarin terugkomen zodat het passend is bij de bedrijven en de medewerkers? Ook hiervoor is een groep klassenvertegenwoordigers bij elkaar gebracht. Waaronder collega Dirk Straathof. 

Dirk: "De hang-out wordt een plek voor alle medewerkers van de bedrijven binnen De School om te ontspannen. We hebben dan ook met meerdere collega's, ook van Coolprofs, gebrainstormd over de indeling. Wat zijn dingen die we veel binnen onze bedrijven doen? En wat zijn dingen die bij een groot deel van de medewerkers passen?" 

"De indeling is inmiddels bepaald en ook de interieurarchitect is bezig geweest met tekeningen om een fijne sfeer te creëren. Erg leuk om op deze manier bezig te zijn met iets waar veel gebruik van gemaakt gaat worden en waar we straks hopelijk met zijn allen erg blij van worden." 

De weg naar onze nieuwe stek

En dit is slechts een greep uit alle projecten rondom De School! Naast Dick, Lion en Dirk zijn nog veel meer Verdellers betrokken als klassenvertegenwoordigers. Leuk om op deze manier mee te denken over onze nieuwe huisvesting! Benieuwd naar meer? Op de pagina de weg naar onze nieuwe stek houden we jullie op de hoogte over de vorderingen van Tech Campus De School. 


Geplaatst op 13-09-2022 door Renee Verbraak


Overige actualiteiten