Hoe benut jij jouw Microsoft-licenties?

Wij helpen jou meer waarde te halen uit jouw Microsoft 365-applicaties. Dit doen we niet alleen met trainingen, maar ook door jouw licenties af te stemmen op jouw Microsoft-wensen. Wel verhoogt Microsoft per 1 april 2023 haar prijzen en wij snappen dat je niet zit te wachten op extra kosten. Daarom kijken wij kritisch naar je licenties en verwijderen we de licenties die je niet (meer) gebruikt. Zo houden we de kosten in de hand en haal jij meer waarde uit de Microsoft 365-applicaties.

Tips om kosten te drukken

Wil jij zelf je licenties eens kritisch bekijken en overbodige licenties of diensten opschonen? Let dan op het volgende: 

  • Zijn alle licenties die wij afnemen, in gebruik? Schaal af waar mogelijk! 
  • Welke diensten heeft collega X nodig voor zijn/haar werkzaamheden? Is dan een minder volledige licentie, en daarmee goedkopere licentie, misschien ook voldoende?
  • Zijn onze licenties jaar- of maandabonnementen? Je betaalt meer voor maandelijkse flexibiliteit, maar als je een jaar betaalt voor een licentie die je mogelijk niet het hele jaar gebruikt, is maandelijks wellicht goedkoper. 

Alle functionaliteiten benutten

En als je dan toch een Microsoft-licentie hebt, zorg dan ook dat je alle functionaliteiten weet te benutten! Zo haal je meer waarde uit de diensten én je geld. Ook hier helpen wij jou graag bij tijdens (een van) onze Microsoft-trainingen. Bekijk onze eerstvolgende trainingen: Microsoft gevorderd, bouw je eigen intranet en Microsoft basis

Meer informatie 

Wil jij meer weten over jouw licentiekosten? Of ben je benieuwd waar jij misschien meer uit kan halen of af kan schalen? Neem contact op met ons adviesteam, ze kijken graag met je mee! 


Geplaatst op 28-02-2023 door Renee Verbraak


Overige actualiteiten