Hé ondernemer, ga je met ons mee op reis?

Als je niet op past, is het dagelijks leven soms bijna een sleur. Stom, want eigenlijk zijn we voortdurend op reis. En als je op reis bent, dan loop je op blote voeten en verbaas je je over de bijzondere mensen om je heen. Als je op reis bent, drink je nét voor 12 uur je eerste wijntje en klaag je ook niet als iets nét even langer duurt dan je gehoopt had. Je bent op zoek naar het onbekende en spreekt de mensen aan die je tegenkomt. Als het even niet uitkomt douche je soms dagen niet en sta je midden in de nacht op om bepaalde dieren te zien die overdag slapen. Op reis ben je druk met verbazen, genieten en leren. Op reis ben je op je sterkst.

ICT- en mediatrends

Er zijn nog minder dan twee maanden over van 2018 en dus de hoogste tijd om de plannen voor 2019 af te ronden. Bij Verdel begint dat natuurlijk met het bestuderen van de ICT- en mediatrends van komend jaar. Uiteraard zijn er veel bedrijven en instanties die schrijven over robotisering, Artificial Intelligence, The Internet of Things en werken in cloud. Maar de mooiste en meest aansprekende bronnen die trends voor 2019 voorspellen gaan over mensen. Mens, data en techniek welke samenkomen en samenwerken. Systemen die samenwerken, organisaties die samenwerken. En daar is dan weer een integratie van techniek en de inzet van slimme applicaties voor nodig.

Volwassen branche?

De ICT- en mediatrends van komend jaar zijn niet zo hard als andere jaren. Je bent geneigd de conclusie te trekken dat er na zoveel jaar innovatie dit jaar minder vernieuwing is, maar niets is minder waar. Innovatie is een continu geworden in onze branche. We zijn er met elkaar langzaam maar zeker aan gewend geraakt dat onze apparaten, waaronder zelfs onze auto’s, zichzelf automatisch updaten en nieuwe functies krijgen. We zijn er aan gewend geraakt dat wat we vandaag leren, morgen weer anders is. We passen ons hier aan op die continue innovatie en weten daar steeds beter mee om te gaan. We pakken de ontwikkelingen eruit die voor ons als persoon of bedrijf relevant zijn.

Onze positionering

Ons bedrijf groeide van 1 naar 50 medewerkers. Wie mij de afgelopen jaren niet altijd kon volgen, zag soms wellicht een wirwar van producten en diensten. Mijn collega Lex tekende enkele weken geleden in een eenvoudig plaatje uit hoe het aanbod van Verdel ICT & Media er in 2019 uitziet. In het kort komt het erop neer dat wij onze klant helpen om zoveel mogelijk data en applicaties op een veilige manier in de cloud op te slaan. Een snelle internetverbinding, krachtige wifi en overal een veilige en gecontroleerde netwerkomgeving. Vervolgens heb je goede apparaten nodig met rekenkracht voor maximale gebruikerservaring. Of dit nu een Surface, knappe iMac, een smartphone of een krachtige PC is. Dat maakt niet uit.

Edge Computing

Een hippe term hiervoor is 'Edge Computing', ofwel rekenkracht weer aan de randen van je netwerk brengen, omdat de gebruiker daar nu eenmaal het meest blij van wordt. Vervolgens richt je die applicaties en cloudopslag slim in, analyseer je de data en leer je hoe je deze informatie moet interpreteren. Om te kunnen samenwerken met andere organisaties, klanten en collega’s heb je slimme verbindingen en integraties nodig. Apps en portalen geven ons overal toegang tot de informatie die we willen opslaan of raadplegen. Dat is wat we doen en waar we nog veel beter in gaan worden.

Practice what you preach

Afgelopen jaar hebben we veel tijd en geld geïnvesteerd in kennisontwikkeling en ervoor gezorgd dat wat we naar onze klanten communiceren, ook intern wordt toegepast. We werken vrijwel volledig in de cloud en steken veel energie in het automatiseren van processen. We proberen onze data middels Business Intelligence-tools te doorgronden en onze dagelijkse beslissingen op basis van deze data te nemen. Dat lukt inmiddels erg goed. We hebben dit jaar tientallen trainingen bij klanten gegeven, implementeren succesvol ICT kenniscafés en gaan met klanten op Mediasafari.

Verdellers en kennis

Zoals innovatie een continu is in onze branche, zo wordt verrijken van kennis een continu voor onze Verdellers. We hebben al meer dan genoeg kennis om onze klanten goed van dienst te zijn, maar ons team gaat op reis. Want als je op reis bent, dan verbaas je je over de dingen om je heen. Je geniet niet alleen van dat wijntje voor de middag, maar van alles wat om je heen gebeurd. Wij helpen jou als klant om te herkennen wat relevant is voor jouw organisatie, voor jouw mensen.

Op reis

Ieder jaar werken we met een thema binnen Verdel ICT & Media. In 2019 gaan we op reis. We hebben een mooie positie verworven en terwijl we daarvan genieten, gaan we ons verbazen over alle bijzondere dingen die we, misschien wel binnen jouw bedrijf, tegenkomen. Met alle bagage die we meedragen en door voortdurend onze kennis te upgraden zullen we vooral ook heel veel kennis gaan delen en daar ons verdienmodel van maken. Het is zoals Lex het tekent: wij leveren een veilige werkomgeving, met krachtige apparaten en zoveel mogelijk data in de cloud. Alle apparaten door ons beheerd en de applicaties door ons met elkaar verbonden.

Ga je met ons mee?

Ik ben trots op de koers die wij de afgelopen 18 jaar hebben gevaren en de rol die we daarmee in 2019 kunnen vervullen. Wat we gaan doen is duidelijk, waar het ons brengt is eigenlijk ieder jaar weer een verrassing. Weten wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met mij op via b.verdel@verdel.nl of bel (06) 284 227 45.


Geplaatst op 6-11-2018 door Barry Verdel

Overige actualiteiten