Geef alleen beveiligde apparaten toegang tot jouw data in de cloud

De laatste maanden is er massaal thuisgewerkt. Dit brengt ook risico’s met zich mee. Ieder apparaat is een potentieel doelwit voor hackers. Deze cybercriminelen zoeken altijd de weg van de minste weerstand: de slechtst beveiligde computer, tablet of smartphone. Het beveiligen van ICT is al lastig genoeg als je alle hardware zélf koopt en beheert. Dus hoe ga je om met een werknemer die zakelijk wil inloggen via zijn of haar, wellicht slecht beveiligde, privécomputer?

Van floppy's naar een wildgroei aan (privé-)apparaten

Twintig jaar geleden was het beheer van ICT veel makkelijker. Een kantoor stond vol lichtgrijze pc's die, alleen al vanwege hun gewicht, nergens heen konden. Opslaan deed je op een floppy. Data en documenten verlieten zelden 'fysiek' het pand. Heel misschien kon een computer verbinden met een lokale server of zelfs met het internet. Maar 's avonds gingen de computers uit en kon je met een gerust hart slapen.

Deze tijden liggen inmiddels ver achter ons. Vaste pc's zijn ingeruild voor laptops die overal mee naartoe gaan. Tablets en smartphones zijn niet meer uit het zakelijke leven weg te denken. En krijgen we geen telefoon van de baas? Dan gebruiken we toch gewoon ons eigen toestel. En dat is in principe prima, áls alle apparaten maar goed beveiligd zijn. Doordat medewerkers thuiswerken, kun je hier als ondernemer grip op verliezen en groeit ook de kwetsbaarheid van je bedrijfsinformatie en data. Let er daarom op dat het voor jezelf en voor het team veilig is en blijft. 

Hoe blijf ik veilig?

Welkom in de wereld van Mobile Device Management (MDM). Met moderne MDM-software beheer je exact via welke apparaten werknemers toegang krijgen tot zakelijke e-mail, documenten en data. Een belangrijke basis voor veilig ondernemen anno 2020. In onze whitepaper nemen we je mee in de 8 veelgestelde vragen over het veilig beheren van apparaten in je organisatie. Na het lezen weet je precies wat MDM is en wat je kan doen om gemak voor je collega's te combineren met optimale beveiliging. 


Geplaatst op 3-11-2020 door Sharon Honders

Overige actualiteiten