Back 2 School: “Het belangrijkste is om niet te stoppen met vragen stellen!”

Deze zomer ging ik er met mijn gezin twee weken tussen uit. Lekker op vakantie naar Spanje. Met de trein, dus best wel duurzaam én gelijk een goede reden om een nachtje in Parijs én Barcelona mee te pakken. Die vakantie hadden we ook wel even nodig, want wat is het een knotsgek en druk jaar. Voor mij, maar ook voor het thuisfront.

Terug thuis startte het reguliere werk weer rustig én mocht ik direct 'Back 2 School'. De ontwikkelingen van onze nieuwe huisvestingen gingen namelijk, ook in de zomervakantie, gewoon door. 

Einstein

Misschien had je het al gehoord, maar wij Verdellers zetten dit jaar in het teken van Einstein. Het is voor ons een jaar waarin wij fysiek verhuizen naar De School én onze werkwijze upgraden naar de manier waarop we met elkaar willen werken. Einstein, wijs man en oud-leraar, houdt ons met zijn pakkende uitspraken op de route.

De titel van deze blog is dan ook bewust gekozen. Het is één van de bekendere uitspraken van Einstein. Dat je altijd vragen moet blijven stellen is één van de belangrijkste dingen die ik dit jaar mag ervaren. Juist in een tijd dat je bedrijf lekker draait en een ontwikkeling van een bouwproject zeer voorspoedig verloopt, moet je vragen blijven stellen.

Aan die collega: "Gaat het goed met jou en bereik jij ook jouw doelen dit jaar?" En hoe gaat het met die klant die je wellicht niet iedere week spreekt? Blijven we zelf in ontwikkeling als bedrijf met onze diensten? In het bijzonder ook aan al die mensen op de bouw, is hieraan gedacht? Hoe doe je dit en waarom is dat zo bedacht?

"Vragen stellen houdt mensen scherp en dagen reflectie uit. Natuurlijk blijf je daardoor zelf ook overal van op de hoogte. Ik ervaar het resultaat van continu vragen stellen dit jaar meer dan ooit!"

Inbeelding is belangrijker dan kennis

De laatste maanden hoor ik regelmatig: "Heb jij dit allemaal zelf bedacht?" en "Hoe kun je dit allemaal in controle houden?" Natuurlijk heb ik het niet allemaal zelf bedacht en ligt de controle voor een groot deel bij de mooie partijen waarmee wij Tech Campus De School ontwikkelen. Maar daarnaast is het ook allemaal niet zo ingewikkeld als je gewoon je dromen waar mag maken. Toen de sloper startte, voelde ik de magie van de locatie al en zag ik ons team samenwerken op de plekjes die nu ontstaan. Zoals ik die in mijn hoofd had. 

De kennis van iedere discipline zit bij de partijen waar je mee samenwerkt óf de collega die je daarvoor verantwoordelijk stelt. Als je je als ondernemer kunt inbeelden hoe je team het fijnst werkt, je jouw klant het best ontvangt en je gewenste werkwijze daarin past, hoef je daar alleen maar oprecht in te geloven.

En weet je wat dan extra leuk is? Er bouwen inmiddels al veel Verdellers mee aan die droom. Klassenvertegenwoordigers, noem ik ze. Ze helpen mee om ruimtes in te richten en werkwijzen te optimaliseren.

In het midden van de moeilijkheid ligt de kans

Je eigen huisvesting ontwikkelen is leuk, maar brengt ook een gevaar met zich mee. Je zou je klanten en medewerkers kunnen vergeten. Het is logisch dat ik hier en daar simpelweg minder tijd kan besteden dan dat ik zou willen. Maar wat mooi is om te zien is dat andere collega's dat stapje naar voren voor mij doen. Misschien wilden ze dit ook wel al een tijdje doen. Zo:

  • Upgraden wij ons interne urenregistratie- en ticketingsysteem
  • Passen we bedrijfsbreed een nieuw CRM-systeem toe
  • Zijn diverse collega's met upgrades op het gebied van security bezig
  • Wordt Bijpraten met Verdel voorbereid op donderdag 13 oktober
  • Én verzorgen en volgen onze collega's voortdurend trainingen en kennissessies

Ook probeer ik de ontwikkeling van de huisvesting direct te gebruiken. Ik fris de werkwijzen alvast wat op en probeer op ieder vlak de lat wat hoger te leggen. Dat blijkt een efficiënte combinatie. Verder blijkt onze droom ook nieuwe Verdellers aan te spreken. Deze maand verwelkomen wij drie nieuwe collega's en daar ben ik erg trots op! Zij zorgen ervoor dat het team kan blijven ontwikkelen én de groei in vraag aan kan. 

Samen bouwen we door

Samen bouwen we door! Vanaf januari 2023 gaan we jou zeker uitnodigen in Tech Campus De School.  En het zal je niet verbazen dat ik ondanks de drukte alvast nadenk over de stap die we dán gaan maken. Benieuwd? Schrijf je dan in om bij te praten bij Poco Más op 13 oktober. Daar hebben we niet alleen hele leuke kennissessies, maar ook heerlijke hapjes én een borrel! Neem voor meer informatie over dit evenement contact op met communicatie@verdel.nl of bel (071) 331 01 84. 

Hopelijk, tot dan!

Barry


Geplaatst op 6-09-2022 door Barry Verdel


Overige actualiteiten