Automatiseer onboarding nieuwe medewerkers met Microsoft 365

Processen automatiseren is helemaal van deze tijd. Het onboardingsproces voor nieuwe medewerkers is één van die processen die eenvoudig te automatiseren is. Steeds vaker mogen wij ondernemingen hierbij begeleiden en adviseren. We vertellen wat erbij komt kijken.  

Komst van nieuwe collega automatiseren 

Voordat een medewerker start, moet er een hoop gebeuren: van het aanmaken van een e-mailadres tot het bestellen van een auto. Automatiseer deze taken via Microsoft 365 tot op afdelingsniveau en op basis van de startdatum. 

Onze experts helpen je bij de inrichting van het onboardingsproces. Vanaf dat moment ontvangen medewerkers automatisch een bericht met hun taken ter voorbereiding op de komst van een nieuwe collega.

Onboardingspagina op Microsoft SharePoint

Een speciale pagina voor alle nieuwe medewerkers waar hij of zij alle informatie terug kan vinden die helpen bij een vliegende start. We sommen een aantal ideeën voor je op: 

  • Algemene bedrijfsinformatie/bedrijfsvideo 
  • Afdelingen binnen het bedrijf 
  • Algemene takenlijst voor startende medewerkers 
  • Documentenbibliotheek met bedrijfsprotocollen of een medewerkershandboek 
  • Video’s met uitleg over de programma’s en systemen van jouw bedrijf

Basis Microsoft-licentie is voldoende

Voor bovenstaand maken we gebruik van verschillende producten binnen het Microsoft 365 pakket: Microsoft Tasks, SharePoint, Lists, Power Automate (of Logic Apps), Teams en Stream. Al deze applicaties, op Logic Apps na, vallen binnen de Microsoft Business Basic-licentie. Deze licentievorm is een beginnerslicentie. Dit maakt dat de kans heel groot is dat jouw huidige licentie al voldoende is om het onboardingsproces te automatiseren zonder extra maandelijkse kosten. 

Hulp bij automatiseren onboarding

Wil je ook jouw onboarding of andere bedrijfsprocessen automatiseren? Neem contact met ons op via info@verdel.nl of bel 071 – 331 84 88. Onze experts helpen je graag om sneller en slimmer te werken met Microsoft 365.


Geplaatst op 16-05-2022 door Sharon Honders


Overige actualiteiten