Alles wat je moet weten over LinkedIn-nieuwsbrieven

Sinds kort is het mogelijk om nieuwsbrieven te versturen vanuit bedrijfspagina's. De LinkedIn-nieuwsbrief is een toevoeging aan het platform waar je je ogen niet voor mag sluiten! Lees hier alles wat je moet weten over LinkedIn-nieuwsbrieven. 

Wat is een LinkedIn-nieuwsbrief?

Een LinkedIn-nieuwsbrief is anders dan de standaard e-mailnieuwsbrief. Het grote verschil is dat je niet elke keer wanneer je nieuws wilt verspreiden een nieuwe nieuwsbrief maakt en verzendt. Op LinkedIn maak je namelijk maar één nieuwsbrief aan met een onderwerp en een omschrijving die jou LinkedIn-volgers kunnen abonneren. Je kunt er zelf voor kiezen om dagelijks, wekelijks of maandelijks updates toe te voegen aan je nieuwsbrief. Door continu artikelen toe te voegen houd je je nieuwsbrief actueel.

De opmaak

De header van je LinkedIn-nieuwsbrief bestaat uit de titel van je nieuwsbrief, een korte omschrijving, een knop om te abonneren en een knop om te delen . Je kunt onbeperkt artikelen toevoegen aan deze nieuwsbrief. Tools die je toe kunt voegen aan je artikelen zijn:

  • Foto's
  • Video's of YouTubevideo's kunnen in de nieuwsbrief zelf afgespeeld worden
  • GIF's
  • PowerPointpresentaties
  • Links naar andere artikelen of jouw website

Waarom gebruik maken van LinkedIn-nieuwsbrieven?

Een nieuwsbrief via LinkedIn is een nieuwe manier om content te creëren met je doelgroep die LinkedIn verspreidt. LinkedIn stuurt jouw nieuwe content namelijk naar de abonnees via e-mail, notificaties en de homepagina. Je content krijgt dus als het ware een boost waardoor het meer gezien wordt door jouw doelgroep! Bij het aanmaken van je eerste nieuwsbrief krijg je de kans om een uitnodiging te sturen naar al je volgers.

Het is dus een tool waar je je zeker in moet verdiepen omdat je content meer gezien wordt, meer kans heeft om gedeeld te worden en je hebt geen werk aan het verspreiden van de nieuwsbrief. 

Stap voor stap

Om een LinkedIn-nieuwsbrief te maken via een bedrijfspagina, doorloop je de volgende stappen:

  1. Zorg allereerst dat je beheerder bent van de bedrijfspagina
  2. Klik op 'Artikel schrijven'
  3. Klik op 'Nieuwsbrief maken'
  4. Vul de titel van je nieuwsbrief, een foto, de beschrijving en hoe vaak je gaat publiceren in
  5. Klik op 'Gereed'

Begin bij de lancering van je nieuwsbrief met een knallend artikel die past bij de branche of niche die jij aan wilt spreken. Trek gelijk de aandacht zodat je volgers zich abonneren op jouw nieuwsbrief.

Hulp bij het maken van een LinkedIn-nieuwsbrief

Lukt het aanmaken van een LinkedIn-nieuwsbrief niet? Of schakel je hiervoor op voorhand liever een expert in? Onze media-experts helpen je hier graag bij! Neem voor meer informatie en ondersteuning contact met hen op via communicatie@verdel.nl of bel naar (071) 331 01 84.


Geplaatst op 29-06-2022 door Famke Wesselman


Overige actualiteiten