31 maart ‘Wereld Back-up Dag’, is jouw back-up op orde?

Tegenwoordig zijn we steeds meer afhankelijk van digitale bestanden, maar besteden we lang niet altijd de juiste aandacht aan een goede back-up. Daarom is 31 maart omgedoopt tot 'Wereld Back-up Dag'. Op deze datum wordt iedereen wereldwijd opgeroepen een back-up te maken van de bestanden op zijn of haar computer, server of database.

In één keer jouw bestanden kwijt

Uit onderzoek blijkt dat 29% van het dataverlies te wijten is aan menselijke fouten en dat 30% van de mensen nooit een back-up maakt. Toch zijn er genoeg oorzaken waar je zelf geen invloed op hebt, bijvoorbeeld een brand, blikseminslag, gestolen device, een defecte harde schijf of ransomware. Dit laatste is een kwaadwillend programma dat bestanden versleutelt en alleen weer vrijgeeft na een fikse betaling. Ook in de cloud blijft een extra back-up belangrijk, omdat je niet afhankelijk wilt zijn van één locatie waar je meest belangrijke data is opgeslagen. 

De mogelijkheden

Vooral voor (grote) ondernemingen kan dataverlies desastreuze gevolgen hebben. Zorg er daarom voor dat jouw bestanden goed zijn beveiligd. Thuis ben je wellicht al geholpen met de aanschaf van een externe harde schijf, voor bedrijven ligt dit anders. Er zijn diverse mogelijkheden voor de opslag van bedrijfsgegevens, bijvoorbeeld in de cloud of via een online back-upprogramma. Vaak ben je dan verzekerd van de juiste beveiliging van data tegen een vast bedrag per maand. 

Meer informatie 

Ben je voornemens om de data van jouw onderneming nu eens écht goed te beveiligen? Onze experts denken graag met je mee over een passende oplossing. Neem voor een afspraak contact met ons op via (071) 331 01 84.


Geplaatst op 3-03-2020 door Renee Verbraak

Overige actualiteiten