3 tips om nú te beginnen met jouw goede voornemens

Opgeruimd en georganiseerd het nieuwe jaar in. Wie wil dat nou niet? De laatste maanden van 2022 worden vanzelf weken en dagen. Begin daarom nú met orde op zaken stellen, waardoor je met een schone digitale omgeving 2023 in stapt! Wij helpen je met 3 tips op weg met je goede voornemens. 

Tip 1: website opfrissen

Ga eens na hoelang geleden jouw website is gebouwd. Misschien zijn er sindsdien ook wel nieuwe pagina's toegevoegd of zijn bepaalde onderwerpen minder relevant geworden. Door verouderde informatie te verwijderen en teksten en foto's te herzien, heb je jouw website binnen mum van tijd opgefrist. 

Waar moet ik dan naar kijken? 

  • Klopt de structuur/opbouw van de website met mijn plannen? 
  • Komen mijn belangrijkste diensten duidelijk naar voren? 
  • Is de informatie nog up-to-date? 
  • Zijn de gebruikte foto's nog actueel? 
  • Staan mijn contactgegevens en andere kanalen goed vermeld? 

Extra tip! Dit hoeft niet in één lange zit. Verspreid het doorlopen van jouw website over meerdere dagen. Kies bijvoorbeeld één categorie om helemaal uit te spitten, voor je aan de volgende begint. Of schakel onze hulp in bij het nalopen van jouw content. 

Tip 2: social media oppoetsen

Van welke socialmediakanalen maak jij gebruik? En ga je ook in 2023 actief aan de slag met deze kanalen? Zo ja, zorg ervoor dat je informatie up-to-date is en je pagina er gelikt uit ziet. Verwijder irrelevante foto's en loop je highlights en bio's na. 

'Kill your darlings'

Is een bepaald kanaal komend jaar geen onderdeel meer van jouw socialmediastrategie? Laat dan aan je volgers weten waar je wél te vinden bent en verwijder het account. 

Zoek je iemand om mee te brainstormen over jouw strategie? Ons communicatieteam denkt graag met je mee.

Tip 3: data inzien met Google Analytics 4

Wanneer je jouw website regelmatig voorziet van nieuwe content, wil je ook weten welke informatie scoort. Welke pagina's worden het meest bekeken en hoe komen bezoekers op jouw website? Om deze data in te zien, is het van belang dat je Google Analytics 4 (GA 4) installeert. De huidige versie van Google Analytics vervalt namelijk per juli 2023, waardoor jouw verzamelde data verloren gaat. Wees hierop voorbereid en verzamel z.s.m. jouw data met GA 4. 

Nú aan de slag met jouw goede voornemens

Ga met een schone en actuele online omgeving het nieuwe jaar in. Onze experts helpen je graag daar waar jij door de bomen het bos niet meer ziet. Zo helpen we je met een gerichte socialmediastrategie voor jouw doelgroep, bieden we extra handjes bij de uitvoering of ondersteunen we bij het opschonen van jouw website en inrichten van GA4. Neem contact met ons op voor meer informatie via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 1-11-2022 door Renee Verbraak


Overige actualiteiten