La Cubanita en Proeflokaal Bregje

Ijzersterk wifi voor coronaproof bestellen

In het stadshart van Zoetermeer vind je La Cubanita en Proeflokaal Bregje. Twee gezellige, compleet verschillende restaurants die wij mochten voorzien van een sterke en veilige wifi-verbinding. 

De uitdaging

Afgelopen maart, tijdens de lockdown, besloten La Cubanita en Proeflokaal Bregje een nieuw bestelsysteem in te richten. Door middel van een app kunnen gasten gerechten bestellen via hun eigen telefoon. Op deze manier hoeven de restaurants niet meer op losse blaadjes te werken, waardoor alles schoon en hygiënisch gehouden wordt. Om dit systeem werkzaam te maken, had La Cubanita een sterke wifi-verbinding nodig zowel binnen het pand als buiten op het terras.

Daarnaast is het van belang dat het netwerk zeer stabiel en goed beveiligd is. Niet alleen het gastnetwerk, maar ook de kassasystemen en pinautomaat staan aangesloten op de wifi. Het mocht dus niet mogelijk zijn dat de gasten hierbij zouden kunnen komen.

De oplossing

Onze wifi-expert Johan is langsgegaan op locatie en heeft een site survey uitgevoerd. Hiermee bepalen we met speciale wifi-apparatuur de beste locatie van het acces point. Na deze meting is inzichtelijk tot waar het bereik komt. Vervolgens hebben we in ieder filliaal 2 acces points binnen geplaatst en 1 acces point buiten om zo een perfecte dekking en stabiel netwerk zowel binnen het pand als buiten op het terras te realiseren. 

De gasten kunnen gebruik maken van het gastennetwerk en bestellen via de app. Omdat Proeflokaal Bregje geen online bestellingen aanneemt, maakt dit restaurant hier nog wat minder gebruik van. Wel kan Proeflokaal Bregje haar gasten een stabiele en goede wifi-verbinding bieden en heeft zij mogelijkheden om te innoveren.

Naar wens van de klant zijn alle wifi-netwerken geïsoleerd van elkaar ingericht. Dat wil zeggen dat het gastennetwerk alleen toegang heeft tot het internet en zo geen enkel risico kan vormen voor de overige netwerken, zoals het kassa- en personeelsnetwerk. Ook is de snelheid van het gastenwifi begrensd in snelheid om zo geen risico te lopen op bijvoorbeeld overbelasting van de andere wifi-netwerken.

Altijd goede wifi

We spraken de klant een maand later. De zaken komen gelukkig weer op gang, de wifi werkt super stabiel en heeft een enorm bereik waar ze heel blij mee is. Ben jij ook op zoek naar een veilige en sterke wifi-verbinding? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met een van onze experts door te bellen naar (071) 331 01 84 of stuur een e-mail

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of is je interesse gewekt? Bel het algemene nummer of laat een berichtje achter via info@verdel.nl.