Een virtueel ICT- en mediateam is dé succesfactor voor samenwerken

Grote kans dat je tijdens een gesprek met Barry of andere collega’s wel eens hebt gehoord dat Verdel graag met je samenwerkt in Virtuele ICT- en mediateams. Maar hoe werkt dat samenwerken in deze teams en wat is bedoelen we hier nu precies mee? Je leest het hier.

Wat zijn virtuele ICT- en mediateams

Een team experts speciaal voor jou samengesteld. Het team kan bestaan uit alle verschillende expertises binnen Verdel. Denk aan een ICT-adviseur, systeembeheerder, .NET-ontwikkelaars, een communicatieadviseur of een Microsoft 365-consultant. Welke experts aansluiten in jouw team is afhankelijk van jouw digitale uitdaging.

Het team experts en geselecteerde medewerkers uit jouw bedrijf komen maandelijks bij elkaar voor een synchronisatiemoment. Tijdens de teamsmeeting vertelt iedereen waar hij/zij mee bezig is, wat er is gebeurd en waar hij/zij de komende periode mee aan de slag gaat. Ook is dit het moment om met elkaar een visie te vormen voor overkoepelende vraagstukken zoals security, interne communicatie of automatisering. Waar we vervolgens weer acties aan koppelen voor de verschillende teamleden.

Collega's Joep en Lion vertellen over de voordelen van deze werkmethode

Binnen ons bedrijf werken vele collega’s in virtuele ICT- en mediateams. We vroegen Lion en Joep om hun ervaring.

Lion vertelt: “Het grote voordeel van met regelmatig overleggen, is dat iedereen binnen het team weet aan welk doel we werken en wat de status is.” “Waar we mee bezig zijn is ook overzichtelijk weergegeven in een planboard van Teams. Hier heeft het gehele team toegang tot, jij als klant en de experts van Verdel,” vult Joep aan. 

“Zo weet je als klant altijd de vordering van de afgesproken actiepunten.”“Het werken met die vaste momenten heeft een positief effect op de voortgang van de werkzaamheden. Je werkt naar de overlegmomenten toe qua oplevering, maar dit is ook bij uitstek het moment voor het stellen van vragen. Zo ligt een project nooit stil omdat bijvoorbeeld een van de teamleden druk is.”

Ook samenwerken in een virtueel ICT- en mediateams?

Wil je ook met de experts van Verdel samenwerken? Neem contact met ons op om jouw digitale uitdaging met ons te delen. Dan stellen wij een virtueel ICT- en mediateam voor je samen!


Geplaatst op 20-04-2022 door Sharon Honders


Overige actualiteiten