Ploeg kozijnen

Montagematerialen-app op basis van Microsoft 365

Ploeg kozijnen heeft meer dan 40 jaar ervaring in het produceren en monteren van kunststof kozijnen. Een toonaangevend bedrijf met voor iedere situatie een goede oplossing.

De uitdaging

De monteurs van Ploeg kozijnen werken met verschillende montagematerialen die standaard in de bus liggen, zoals kit, bitjes en boren. Het proces rondom het bijvullen van de busvoorraad moet eenvoudiger worden voor alle betrokken afdelingen, zodat de monteurs altijd kunnen beschikken over de benodigde materialen om de klus te klaren. Ook moeten expeditie en inkoop eenvoudig grip kunnen houden op de fysieke en administratieve voorraad.

De oplossing

Wij gingen aan de slag met het ontwikkelen van een Microsoft Powerapp in combinatie met andere Microsoft 365-diensten. Deze PowerApp ontwikkelen we eenvoudig door middel van Microsoft-standaarden, waardoor we met relatief weinig inspanning processen verbeteren. Dit komt ook ten goede van de ontwikkelkosten en maakt het gebruik van PowerApps erg toegankelijk.

Omdat Ploeg kozijnen de nodige 365-licenties al heeft, brengt dit geen extra maandelijkse kosten met zich mee. De montagematerialen-app is als volgt ingericht:

  • Alle montagematerialen uit het magazijn staan als losse producten verwerkt in Microsoft Lists.
  • De Microsoft Powerapp laadt alle producten in vanuit Lists. Hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht in de app van de categoriën en producten.
  • Als een monteur een bestelling plaatst, krijgt deze een orderbevestiging en wordt de order naar de expeditie/het magazijn verzonden.
  • Het magazijn ontvangt de order in hun eigen orderpick-app waarna zij de order picken en afronden. 
  • De bestelde artikelen kunnen de volgende dag al worden opgehaald door de monteurs, soms zelfs al op dezelfde dag.
  • Wanneer de bestelling klaar ligt om op te halen, krijgt de monteur hier bericht van.
  • Inkoop ontvangt dagelijks een overzicht van gepickte artikelen om deze af te boeken en indien nodig opnieuw te bestellen.

De app beschikt ook over een zoekfunctie. Zo zijn de producten snel vindbaar en kunnen monteurs snel bestellingen plaatsen. 

Ploeg kozijnen PowerApp

Het proces

Een app ontwikkel je stap voor stap. We hebben Ploeg kozijnen hier volledig in meegenomen. Door hen regelmatig de laatste versie te laten zien en de wensen door te nemen, hield Ploeg kozijnen de controle over wat we ontwikkelden en hoeveel tijd we besteedden. 

Het resultaat

De monteurs van Ploeg kozijnen bestellen gemakkelijk en snel de juiste materialen voor hun projecten. Het is een gebruiksvriendelijke app, ook voor monteurs met weinig mobiele ervaring. Ploeg kozijnen heeft de controle over de voorraad terug en kan alle gegevens en bestellingen duidelijk inzien. Hierdoor kan het bedrijf tijdig zijn voorraden bijbestellen en aanvullen, waardoor de monteurs altijd over de juiste montagematerialen beschikking hebben.

De app heeft een handmatig proces geautomatiseerd en biedt een goede basis om verder te automatiseren en optimaliseren.

Een applicatie voor jouw bedrijf

Denk jij dat Powerapps een oplossing voor jouw bedrijf kan bieden? We denken graag met je mee! Neem contact op met een van onze experts via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail

Wil je meer weten?

Heb je een vraag of is je interesse gewekt? Bel het algemene nummer of laat een berichtje achter via info@verdel.nl.