Microsoft stopt 17 augustus met Internet Explorer

Vanaf 17 augustus start Microsoft met het uitfaseren van hun browser Internet Explorer. Op 15 juni 2022 stopt de ondersteuning definitief en wordt de webbrowser vervangen door de nieuwere browser Edge. 

Wat betekent dit voor mij? 

Alle Microsoft 365-apps en -diensten worden vanaf 17 augustus niet meer ondersteund op Internet Explorer. Als gebruiker ervaar je vanaf deze datum “een verminderde gebruikservaring” bericht Microsoft. Dat betekent geen nieuwe functionaliteiten en foutmeldingen. Kortom, het is vanaf deze dag niet meer mogelijk om Outlook, OneDrive of Microsoft-365 apps te openen op deze webbrowser.

15 juni 2022 is de browser helemaal niet meer te gebruiken.

Overstappen naar Edge 

Ons advies, maar ook dat van Microsoft, is om zo snel mogelijk gebruik te maken van de nieuwe webbrowser Microsoft Edge. Deze browser is niet alleen sneller, maar ook veiliger en moderner. Download daarom nu de nieuwe browser.

Hulp nodig?

Maak jij met je bedrijf of privé nog gebruik van Internet Explorer? Als officiële Microsoft-partner helpen we je graag bij de overgang naar Microsoft Edge. Je bent van maandag tot en met zaterdag van harte welkom in het Expert Center. Neem bij vragen gerust even contact met ons op via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail


Geplaatst op 9-06-2021 door Sharon Honders


Overige actualiteiten