Met Einstein onderweg naar De School

Het afgelopen jaar bracht lang niet iedereen wat hij of zij had gehoopt. Wederom hield corona ons in de tang. Tegelijkertijd is er in 2021 weer een hoop gebeurd én is het jaar gewoon weer voorbij gevlogen. Met veel respect kijk ik naar ondernemers om mij heen in branches die het ontzettend moeilijke hebben. Met doorzettingsvermogen, energie en creativiteit lukt het hen om hun bedrijf tóch draaiende te houden. Natuurlijk biedt de overheid een financieel vangnet, maar zie jezelf als ondernemer én je team maar energiek te houden. Ik prijs mijzelf gelukkig dat onze business vrijwel volledig digitaal is en mijn team hard heeft gewerkt aan eigen, persoonlijke doelstellingen.  

#BOUWEN

Het afgelopen jaar stond voor de Verdellers in het teken van #BOUWEN. Als bedrijf veranderen we en maken we mooie stappen naar een 2.0 versie van onszelf. Het meest tastbaar is natuurlijk het bouwen aan ons plan om Tech Campus De School te ontwikkelen en daar eind 2022 ook naar toe te verhuizen. Maar het afgelopen jaar hebben we als team vooral gebouwd aan onszelf. De lat hoger leggen, nieuwe manieren van samenwerking ontdekken, hybride werken op kantoor en thuis én een steeds intensievere en hoogwaardigere manier van samenwerking met onze klanten realiseren.  

Eigenlijk ben ik gewoon razend trots op mijn team, er is een hoge mate van energie en ambitie. Daardoor is het ook gelukt om enkele hele leuke nieuwe Verdellers aan te laten sluiten én nieuwe klanten aan ons te binden. Maar belangrijker nog: daardoor is het ook gelukt om als team bij elkaar te blijven en nog fijner samen te werken met klanten waar we dat soms al 20 jaar mee doen. Het was absoluut een succesvol bouwjaar, ook voor ons! 

Aandacht voor elkaar

Juist in deze tijd is het belangrijk om veel aandacht voor elkaar te hebben. Collega’s en klanten worstelen met zaken in het bedrijf of thuis. Ik vind het best lastig om in een groeiend bedrijf, met inmiddels 55 Verdellers, altijd voor iedereen aandacht te hebben. De persoonlijke aandacht is een belangrijk DNA-ding in ons bedrijf en dat koesteren we. Ik werk daar zelf heel hard aan, maar bovenal zie ik ons team steeds ‘volwassener’ worden hierin. Op een heel natuurlijke manier nemen collega’s verantwoordelijk voor zichzelf, maar ook voor elkaar. Vroeger dacht ik hier anders over, maar ik denk dat ook een wat groter team héél hecht met elkaar kan samenwerken. Daar zal ik de komende jaren dan ook maximaal energie in stoppen! 

#E=MC2

Wat we komend jaar gaan doen? Sowieso ga ik Tech Campus De School bouwen én zullen we daar als team ook met elkaar aan bouwen. Verder zal wetenschapper én leraar Einstein ons helpen op onze weg naar De School. Einstein zijn formule E=mc2 hebben wij een klein beetje naar onze hand gezet. Energie = massa x constante (in het kwadraat) leg ik als volgt uit. De hoeveelheid energie = de hoeveelheid x Verdeller in het kwadraat. Één van de vele uitleggen luidt:  

“Als we maximaal aandacht geven aan de manier waarop we met elkaar werken (Verdeller), zodat de C gelijk blijft óf nog beter wordt én het lukt om met elkaar te groeien (in volume en in kwaliteit), zit iedereen steeds beter in zijn/haar energie.” 

Cryptisch? Klopt! Einstein is dan ook wetenschapper. Een simpele uitleg had hij ook: “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.” En in deze uitleg zit vooral een reden om zaken te koesteren als ook om te blijven veranderen. Einstein staat symbool voor een grote verantwoordelijkheid voor ons team om zélf de formule te leven. In een jaar dat je letterlijk bouwt aan huisvesting 2.0, is er het risico dat andere zaken verslappen. Neem van mij aan, dat gaat niet gebeuren. 

Puntjes op de i

Natuurlijk wil ik ook jou veel succes wensen met het afbouwen van 2021. Ik hoop dat het binnen alle beperkingen die er zijn ook op een leuke manier mogelijk is om met de juiste aandacht voor elkaar 2021 af te sluiten. En mocht je in de laatste dagen van het jaar nog tijd hebben om plannen te maken voor 2022, waarin vast en zeker ook een digitaliseringsvraagstuk zit. Of wil je dat ik je persoonlijk uitleg wat ik met E=mc2 bedoel? Dan maak ik graag tijd om samen te sparren. Fijne dagen!! 

Barry Verdel 

E-mail: barry@verdel.nl 
Mobiel: 06 28422745  

 


Geplaatst op 10-12-2021 door Renee Verbraak


Overige actualiteiten