Hoe je bedrijfsvisie leidt tot de aankoop van een school

Een virus en een knotsgekke wereldeconomie die van krimp naar grootste groei en nu misschien wel richting een recessie gaat. Het is voor ondernemers een tijd (geweest) vol uitdagingen. Zo ook voor mij, maar met alle kennis van nu ben ik heel trots op hoe wij als team hebben gehandeld. De continue verandering was eigenlijk de enige constante de afgelopen jaren.

Mede door de laatste twee jaar hebben we nog meer oog gekregen voor duurzaamheid door delen van resources. Een goede mix van thuiswerken én ontmoeten op kantoor, veel aandacht besteden aan training om 'een leven lang leren' te faciliteren en een krachtige vorm van communicatie om iedereen betrokken en geïnformeerd te houden. Deze mix is de basis geworden van de bedrijfsvisie die ertoe leidde dat ik een jaar geleden een school kocht.

Tech Campus De School

In het voormalige Bonaventura College in Roelofarendsveen moet het straks allemaal gebeuren: onze bedrijfsvisie die tot leven komt. Sinds de aankoop van het pand zijn er met partners mooie plannen gemaakt en op 21 februari ontving ik officieel de sleutel van het gebouw. Het is nu écht onze school.

Terwijl je dit leest is de aannemer keihard aan het werk, zodat ons team eind dit jaar kan verhuizen naar Tech Campus De School. In dit gebouw maken we straks het volgende mogelijk:

 • 20 kantoortuinen
 • 11 thematische spreek- en ontmoetingsruimten
 • 1 toneel-/conferentiezaal
 • 1 ruime aula
 • Flexibele werkplekken voor zzp'ers en kleine bedrijven
 • Toffe ontspanningsruimte
 • Audio- en videostudio
 • Makerslab voor jong en oud
 • 27 sociale jongerenwoningen

Deze unieke omgeving wordt maximaal gebruikt - ook buiten de kantooruren - omdat wij dit als Verdel delen met de 27 bewoners, CoolProfs, FlowerWatch, leden van BITS workspace en de bibliotheek. In het concept is veel aandacht voor eerlijk en gezond eten, een goede werk- en privebalans en duurzaamheid. Tegelijkertijd wordt het gewoon een hele vette omgeving om te werken. Een plek waar mijn team, jou als klant supertrots ontvangt!

Trends

Als ICT-partner zijn wij voortdurend met onze klanten bezig om te kijken welke digitaliseringstrends er zijn en hoe zij die zouden invullen:

 • Toenemende technologie op de werkplek
 • Steeds meer samenwerken
 • Altijd en overal digitaal kunnen werken
 • Manager als verbinder
 • Geef medewerkers de ruimte en faciliteer
 • Het kantoor als ontmoetingsplek
"We staan er veel te weinig bij stil, maar het is bizar hoe de manier van (samen)werken is veranderd in de afgelopen 5 jaar."

Een grote stap voor een ICT-ondernemer!

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Dát zei Einstein. Ik ben supertrots op wat wij deden en doen, maar ik zie ook dat wij de komende jaren moeten blijven bewegen. En dan moet je dus niet alleen blijven doen wat je deed. Als ondernemer én als team hebben wij een krachtige visie op de manier waarop mensen willen samenwerken. Nú en in de toekomst. 

Regelmatig krijg ik opmerkingen als 'je wordt een projectontwikkelaar' óf 'de ontwikkeling van De School wordt jouw levenswerk'. Ik zie dat absoluut niet zo. Natuurlijk is de ontwikkeling van >3500m2 werkruimte, de realisatie van 27 woningen én de invulling van diverse regionale maatschappelijke uitdagingen op het gebied van kennisontwikkeling, expressie en innovatie een grote opdracht. Tegelijkertijd is Tech Campus De School een concept én gebouw dat als een maatpak zal passen op ons mooie team dat ik wél als mijn levenswerk zie.  

Het wordt een plek waar wij met elkaar kunnen samenwerken, waar we jou als klant veel vaker uitnodigen om kennis te delen, samen te werken aan projecten of gezellig een kop koffie of borrel te drinken. Een plek waar wij volop stageplaatsen aanbieden en ICT-medewerkers van onze klanten kunnen trainen en uitdagen. Een plek waar wij jongeren de mogelijkheid geven om, wanneer het bij ons op kantoor wat rustiger is, al onze faciliteiten te gebruiken om innovaties te ontdekken. Collega’s van mij zullen jongeren cursussen programmeren geven én helpen met 3d modellering en 3d printen.  

Natuurlijk zocht ik eigenlijk gewoon naar een mooi onderkomen voor het team, maar de ontwikkeling van Tech Campus De School brengt ons een enorm vruchtbare voedingsbodem om de komende jaren Verdel met visie, trots en plezier verder te laten groeien en professionaliseren, terwijl wij maximaal oog houden voor het heerlijke dorpse DNA. En waar kan dat beter dan midden tussen de twee dorpskernen Roelofarendsveen en Oude Wetering. 


Geplaatst op 22-03-2022 door Barry Verdel


Overige actualiteiten