“Een positieve en leerzame ervaring!”

Mijn naam is Kaylee Hoogenboom, ik ben vijfentwintig jaar en woon in Oude Wetering. In 2018 besloot ik om, na twee jaar werken, weer te gaan studeren. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de hbo-studie Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Redactie & communicatie

Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte stageplek ben ik eerst bij Hier! in de regio op gesprek geweest. Zij gaven mij de mogelijkheid om niet alleen bij hen op de redactie te werken, maar om een bredere functie te vervullen door de samenwerking met Verdel. Het leek mij erg leuk en leerzaam om deze werkplekken te combineren tijdens mijn stage, zodat ik zowel op online- als offlinegebied meer zou leren. Zodoende ging ik 2 dagen in de week bij Hier! in de regio en de andere 3 dagen bij Verdel aan de slag. 

Maandag 11 oktober 2019 op de fiets naar mijn eerste stagedag bij Verdel. Ik beken dat het betreden van nog onbekend terrein voor mij spannend was. Maar gelukkig was daar de enthousiaste teamleider Lion Zandvliet die mij wel even een rondleiding ging geven. Na de rondleiding werd ik meegenomen in de wereld van de digitale nieuwsbrieven op de afdeling communicatie onder begeleiding van Joyce Spruit. En wat kwam er veel informatie op mij af, waar ik van hoopte dat ik het zou opslaan in mijn geheugen.

Verwachtingen

Mijn doel voor deze stage was het ontdekken of een afdeling communicatie een plek voor mij zou kunnen zijn. Mijn schrijfvaardigheden wilde ik tijdens de stage graag verder ontwikkelen, hier heb ik goed de kans voor gekregen. Commercieel schrijven was bij mij nog niet goed ontwikkeld en dit wilde ik graag leren. Alhoewel ik de teksten nog niet uit mijn mouw schud, gaat het mij al een stuk makkelijker af. Het onbekende terrein is voor mij bekend geworden.

Een warm welkom

De weken gingen zeker snel voorbij. Als ik op vrijdag dacht weekend te hebben, stond mij nog een bijbaantje te wachten, maar ik heb de werkweken van zes dagen overleefd. Of ik het naar mijn zin heb gehad? Dat kan ik niet ontkennen. Ik voelde mij welkom binnen de muren van Verdel en dit heeft zeker bijgedragen aan het ontwikkelen van mijn vaardigheden. Natuurlijk was mijn werk niet direct perfect en had ik even meer tijd nodig, maar ik ben dan ook nog een student. Sharon Honders en Joyce Spruit begeleidden mij de gehele periode en daar ben ik zeer positief over. Ik kon altijd aankloppen wanneer ik ergens niet uit kwam en er waren geen domme vragen. Dat is volgens mij wat een student nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.

Nieuwe vaardigheden

Terugkijkend op mijn stage kan ik zeggen dat ik veel nieuwe dingen heb geleerd. Van commerciële teksten schrijven, het werken in de achterkant van een website en het inplannen van social mediaberichten, ik heb het allemaal mogen doen. Doordat mijn werk daadwerkelijk werd gebruikt voor de klanten, kreeg ik het gevoel dat ik echt mijn steentje bijdroeg. En natuurlijk is het heel leuk om jouw teksten op een website te zien. Ik heb zeker bruikbare dingen geleerd die ik kan meenemen in het verdere verloop van mijn studie. Zo heb ik me verder ontwikkeld in het gebruiken van verschillende schrijfstijlen en weet ik wat er in die twee zinnen op social media moet staan.

Bedankt Verdel voor mijn leerzame stage en het warme welkom, want ik had het maar zelden koud op kantoor. Een team dat beschikt over veel kennis en niet vergeet te lachen. Zeker niet tijdens de presentatie op de kerstborrel, humor genoeg. Ik vond het fijn om een deel van jullie team uit te maken.


Geplaatst op 27-01-2020 door Renee Verbraak

Overige actualiteiten