De day after: het winnen van de Ondernemersprijs Kaag en Braassem

Toen ik vanmorgen wakker werd, besefte ik me pas wat er gisterenavond allemaal is gebeurd. We wonnen de Ondernemersprijs Kaag en Braassem 2019, we vierden dat met een deel van ons team, de hele historie van Verdel is voorbijgekomen en heel ondernemend Kaag en Braassem was daarbij aanwezig. Wat ben ik trots op ons team!

20 jaar ondernemer

Het is nu precies 20 jaar geleden dat ik mijn vriendinnetje Heidi vertelde dat ik mijn eigen ICT-bedrijf wilde starten. We hadden 4 maanden verkering en Heidi was direct enthousiast. Wij beseften toen niet dat het geen beroepskeuze was, maar de start van een levensstijl als ondernemersgezin. Heidi is inmiddels mijn vrouw en samen zijn wij supertrots op het fantastische team dat Verdel ICT & Media bruisend, dynamisch en ambitieus maakt.

Daar mag op geproost worden

Helaas waren er tijdens de mooie avond in het Rabobankgebouw maar 12 stoeltjes voor ons gereserveerd. Hierdoor konden we het feestje maar met een klein deel van het team vieren. Vanmiddag zullen we dat feestje tijdens onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel dunnetjes overdoen.

Gisteravond werd nog eens heel duidelijk hoe trots wij op ons team mogen zijn. Een fundament van Verdellers van het eerste uur, gemengd met nieuwe Verdellers die ambitie, ervaring, kennis en steeds nieuw enthousiasme brengen. We staan er niet vaak bij stil, maar op een heel natuurlijke manier maken we elkaar beter en dagen we elkaar uit. Gelukkig vieren we ook steeds feestjes en dat zullen we blijven doen. Zeker nu! De passie van al die Verdellers en het vertrouwen dat ik ervaar, geeft mij iedere dag weer de energie om verder te bouwen aan ons mooie bedrijf.

Kaag en Braassem, een vruchtbare bodem

De burgemeester sprak gisteravond heel mooi over het ondernemersklimaat in Kaag en Braassem. “Men kent elkaar en helpt elkaar”. Het lijkt zo gewoon, maar hoe bijzonder is het dat ik mijn eerste klanten 20 jaar geleden mocht helpen met hun computerstoring, en dat wij deze bedrijven nog altijd bijstaan met grote en kleine digitale uitdagingen. Wij mogen fouten maken, zolang we die maar goed herstellen. Een vrijwel onvoorwaardelijk vertrouwen van mijn lokale collega-ondernemers heeft ons bedrijf altijd een sterke bodem gegeven. Eentje waarop we kunnen groeien.

Het was de derde keer dat we genomineerd waren voor deze ondernemersprijs. Eén van onze mooiste klanten attendeerde mij erop dat dát ook best bijzonder is. De prijs wordt om de 3 jaar uitgereikt, dus we behoren eigenlijk al 9 jaar tot de beste 3. Zo had ik dat nog niet bekeken. Wat is het heerlijk dat ik mijn bedrijf in Roelofarendsveen heb gevestigd in deze vruchtbare kwekersgrond.

Dankbaar en trots

Ik ben degene die ons bedrijf dit podium gegeven of gegund hebben heel dankbaar. Op dit moment voel ik mij niet per se de beste ondernemer uit de gemeente Kaag en Braassem, maar wél de meest trotse van Nederland. Dat gaan we vieren!


Geplaatst op 22-11-2019 door Barry Verdel

Overige actualiteiten