7 suggesties voor de zomer: ga hiermee aan de slag!

De zon schijnt, warme temperaturen en de vakantie in het vooruitzicht. Al met al zorgt dit ervoor dat werken in de zomerperiode net wat relaxter is. Een opdrachtgever die op vakantie is of misschien sluit je zelf het bedrijf voor een periode.  

7 vakantietips

Wat zijn jouw plannen deze zomer? Heb je nog werkzaamheden die het afgelopen (half) jaar zijn blijven liggen of weet je niet wat je met deze rustige zomermaanden aan moet? Hoe dan ook, wij hebben 7 tips waar jij de komende maanden mee aan de slag kunt. Zo kom je goed voorbereid, ontspannen én klaar voor de rest van het jaar de vakantieperiode uit.

1. Overstappen naar de cloud

In de zomer werken minder mensen op kantoor. Gebruik deze rustige tijd om te migreren naar de Microsoft cloud. Hoe minder mensen, hoe minder overlast er van een migratie ervaren wordt.

2. Contentcreatie

Een stralend blauwe lucht, medewerkers met een gezonde kleur in het gezicht en een relaxte werksfeer. Deze periode is de uitgelezen kans om nieuw beeld- en videomateriaal te schieten voor jouw website of socialemedia-accounts

3. Telefonie

Bereikbaar zijn waar en wanneer je maar wilt? Met Voice over IP kun je zakelijk bellen, chatten, mailen of sms'en. Waar je ook bent.

4. Out of office 

Vaak het laatste item op de to do-list voor de vakantie. Zonde! Met een goede out of office win je zelfs tijdens je vakantie nieuwe klanten voor je. Hoe schrijf je een goede out of office tekst? Benoem in ieder geval:

  • De periode dat je afwezig bent.
  • De reden waarom je afwezig bent, bijvoorbeeld een roadtrip door Zuid-Europa. 
  • Wanneer je weer terug bent. 
  • Of je e-mail in de tussentijd wel / niet leest en wanneer je bij hen terug komt.
  • Welke collega(’s) bereikbaar is voor vragen.

Vergeet ook niet je out of office in Teams aan te zetten.

5. Nieuwsbrief opstarten of optimaliseren 

Jaar op jaar geven marketing- en communicatiespecialisten aan dat een nieuwsbrief het meest succesvolle marketinginstrument is in de marketingmix. Is de zomerperiode voor jouw rustiger? Duik eens in de mogelijkheden van het verzenden van een nieuwsbrief.

LinkedIn-nieuwsbrieven

Ook via LinkedIn is het nu mogelijk om nieuwsbrieven te versturen, lees hier hoe! Verstuur jij al nieuwsbrieven? Gebruik dan de zomer om jouw nieuwsbrief nóg succesvoller te maken. 

6. Communicatiedoelen evalueren 

Het eerste half jaar zit er weer op. Tijd om tussentijds de balans op te maken. Hoe staat het ervoor met jouw doelen uit het communicatieplan? Wat zijn je resultaten op social media? Wat wil je het laatste half jaar nog bereiken?

7. Werk een dagje buiten de deur

Een rustige dag, zonder afspraken? Werk eens een dagje ergens anders en doe nieuwe ideeën voor jouw bedrijf of project op. Wat dacht je van een dagje op het strand of in een bosrijke omgeving!

Fijne zomer!

Namens het gehele team wensen wij jou een fantastische zomer toe! Geniet van het mooie weer, pak de ruimte om leuke projecten op te pakken en neem ook de tijd voor jezelf. 
 


Geplaatst op 7-07-2022 door Famke Wesselman


Overige actualiteiten