1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Altijd blijven leren: hoe Lex zichzelf en Verdel laat floreren

Altijd blijven leren: hoe Lex zichzelf en Verdel laat floreren

Wat begon met een stage in 2002, is uitgegroeid tot een veelzijdige carrière binnen Verdel. Lex Hoogenboom begon ooit met het repareren van computers, maar is inmiddels productmanager, kennismanager en ICT-solutionconsultant in één. Of zoals hij het zelf zegt: “Ik zit een beetje tussen sales en techniek in.” Een gesprek over standaardisatie, kennisdeling en hoe een oude DOS-computer een jongensdroom aanwakkerde.

Van stagiair naar spil tussen sales en techniek

Lex kwam bij Verdel terecht via een tip van zijn moeder. “Barry Verdel was net begonnen met zijn ICT-bedrijf. Dus ik ben op de fiets gestapt en letterlijk Barry tegen het lijf gelopen. Zo begon mijn stage – en eigenlijk ook de rest van mijn loopbaan.”

Toen bestond Verdel uit zes mensen. Inmiddels zijn het er meer dan zeventig. Lex’ rol groeide mee met het bedrijf. Van technisch medewerker tot eerste accountmanager, en nu weer terug aan de ICT-kant. “Ik houd me bezig met productmanagement, kennismanagement en het vertalen van technische oplossingen naar de klant – én naar collega’s.”

Van breedte naar diepte: altijd blijven leren

De ICT-wereld is constant in beweging, en dat is precies wat Lex zo aanspreekt. “Je kunt altijd de breedte in, of de diepte. Het is oneindig.” Met ontwikkelingen als cloud en AI werd zijn werk steeds complexer. “Vroeger verkocht je een server en wist je precies wat het kostte. Nu werk je met pay-as-you-go modellen. Dan moet je eerst alles technisch uitdenken, voordat je weet wat de prijs is.”

Dat vraagt niet alleen om technische kennis, maar ook om de vaardigheid om die kennis over te dragen. En daar blinkt Lex in uit. “Ik vind het leuk om samen met collega’s naar oplossingen te zoeken en te zorgen dat iedereen hetzelfde uitgangspunt heeft.”

Lex Hoogenboom

De kracht van standaardisatie

Op dit moment richt Lex zich vooral op standaardisatie van processen en techniek. “Bijvoorbeeld: als je een product als Exclaimer verkoopt, wil je precies weten welke stappen er nodig zijn voor implementatie. Dat moet duidelijk zijn voor de planner, de adviseur, en de engineer.”

Volgens Lex is dat dé manier om slimmer en efficiënter te werken. “Het kost veel werk om het uit te denken, maar het betaalt zich dubbel en dwars terug.”

"Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd"
Lex Hoogenboom

Hulpvaardigheid als rode draad

Lex staat bekend als iemand die graag helpt – en dat doet hij al sinds zijn eerste computer op vijfjarige leeftijd. Toen moest hij alles zelf uitzoeken in DOS. Dat was een oud besturingssysteem uit de tijd vóór windows, waarbij je alles moest bedienen via tekstcommando's in plaats van met een muis en icoontjes.

"Later dacht ik: het had wel handig geweest als iemand me op weg had geholpen. Nu kan ik die rol voor anderen vervullen."

Wat maakt Verdel uniek?

Volgens Lex zit het onderscheidend vermogen van Verdel in de mentaliteit. “We willen niet per se de duurste oplossing bieden, maar wel de beste. We willen vriendjes worden met de klant. Die relatie, dat persoonlijke contact – dat is bijzonder in de ICT-wereld.” Dat persoonlijke aspect geldt ook binnen Verdel. Lex noemt drie woorden die de organisatie voor hem typeren: mensen, informeel en helpen.

En hoe ziet hij de toekomst? “Over tien jaar zitten we nog steeds hier, in de Tech Campus,” verwacht Lex. “We groeien door, waarschijnlijk naar zo’n 120 collega’s, met nieuwe afdelingen zoals AI en security. Maar de kern blijft uiteindelijk nog steeds hetzelfde.”

Eén boodschap aan nieuwe Verdellers?

Lex hoeft er niet lang over na te denken: “Schrijf je in voor alle uitjes!” En serieuzer: “Zorg vooral dat je weet waar jij energie van krijgt. Als je dat weet, kun je jezelf oneindig blijven ontwikkelen.”

Meer lezen over floreren bij Verdel

Lex zijn verhaal laat mooi zien hoe je binnen Verdel kunt doorgroeien, jezelf kunt blijven ontwikkelen en collega’s kunt helpen hetzelfde te doen. Zijn reis van stagiair tot kennis- en productmanager is een voorbeeld van hoe floreren bij Verdel eruitziet: groeien door te blijven leren, samen met anderen.

Benieuwd hoe dit floreren eruitziet op organisatieniveau? Barry vertelt in zijn blog hoe Verdel in 25 jaar tijd uitgroeide van een klein stekje tot een stevige boom – met ruimte voor iedereen om mee te groeien.

Lees hier Barry’s blog!