1. Verdel
  2. Nieuws
  3. PDA Group

Beveiliging naar een hoger niveau

PDA Group vindt zijn oorsprong in 1956. Het jaar dat Isaac Arbeid zijn eigen horlogemerk Olympic begon. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot distributeur van ruim twintig horlogemerken aan retailers in de Benelux. 

PDA-group

Over PDA Group

In 1956 werd door Isaac Arbeid aan de Jekerstraat in Amsterdam het horlogemerk Olympic opgericht. Een familiebedrijf wat in de loop der jaren uitgegroeid is tot één van de bekendste Nederlandse merken in de horloge- en sieradenbranche en momenteel verdergaat onder de naam PDA Group. Daarnaast verzorgt het bedrijf horlogereparaties voor zowel bedrijven via HSC Nederland als particulieren via TheWatchLab

Isaac zijn zoon, Paul, kwam in 1985 op jonge leeftijd in het bedrijf. In 1995 nam hij het bedrijf volledig over van zijn vader. Inmiddels is ook Paul zijn zoon Michael werkzaam binnen het bedrijf met als doel het bedrijf voort te zetten.

Wij spraken Michael Arbeid, Digital Manager bij PDA Group, over de organisatie en onze samenwerking. 

Voor retailers en consumenten

Michael: "Ons eigen merk, Olympic, ontwikkelen we volledig zelf. Deze verkopen we niet alleen aan retailers, maar ook direct aan de consument. Daarnaast zijn we al meer dan twintig jaar officieel distributeur van ruim twintig horloge- en sieradenmerken in Nederland, waarvan we sommige merken ook in de Benelux verkopen." 

PDA Group is de enige groothandel die deze horloge- en sieradenmerken aanbiedt aan retailers in Nederland. "We hanteren een exclusief dealerbeleid. Dit betekent dat we leveren aan verschillende juweliers, maar dat deze niet met elkaar concurreren met de merken. Zo heeft de één bijvoorbeeld Tommy Hilfiger en de ander Hugo Boss in huis." 

De uitdaging

Omdat PDA Group te maken heeft met de klantgegevens van winkelketens en webshops, en de organisatie steeds groter is geworden, moet de online veiligheid van het bedrijf op orde zijn. "Beveiliging heeft altijd al hoog in het vaandel gestaan, maar dit implementeren heeft tijd nodig en doe je niet van de ene op de andere dag."

Ook sinds collega's thuiswerken is hier extra aandacht voor. "Niet iedereen had vanaf het begin een zakelijke laptop. Sommige collega's werkten thuis op hun privélaptop, die ze daarnaast voor privédoeleinden gebruikten. Ook dit brengt beveiligingsrisico's met zich mee. Ik merkte al snel dat het onderlinge samenwerken zoals wij dit al ruim tien jaar doen, met de ontwikkelingen in Microsoft 365 naar een hoger niveau getild kon worden." 

De oplossing

Het afgelopen jaar, sinds Michael de functie van Digital Manager bekleedt, heeft PDA Group veel digitaliserings- en beveiligingslagen gemaakt. "We begonnen vooral met plannen opstellen en knopen doorhakken. Daarna startte het traject en bekeken we wat er allemaal moet gebeuren om het online samenwerken te verbeteren en beveiligen."

Stap voor stap gingen we voor PDA Group aan de slag om het (online) samenwerken in projecten te vergemakkelijken en beveiligen. Er is al een hele hoop gebeurd:

  • Verouderde servers uitfaseren en nieuwe hardware installeren
  • Hybride manier van werken geïmplementeerd
  • De eerste stappen voor migratie naar een online Microsoft 365-omgeving
  • Veilige oplossing voor het delen van bestanden, intern en extern
  • Systeembeheer op locatie 
  • Intern een nieuwe werkwijze opgezet en omarmd

Een prettige samenwerking

Waar we het hebben over ICT, komt Verdel in beeld. We werken al jaren met PDA Group samen, eigenlijk sinds de eerste ontmoeting tussen Paul Arbeid en Barry Verdel in 2013. Paul: "Dat was een heel leuk gesprek en we wilden direct een samenwerking aangaan. Dit begon klein met een server op locatie. Vanaf 2016 gingen we intensiever aan de slag met ICT en sinds vorig jaar zijn we hierin nog een niveau omhoog gegaan. We werken graag met Verdel samen. Het is een ontzettend toegankelijk bedrijf en altijd bereikbaar. Er wordt goed uitleg gegeven over de oorzaak van problemen én de beste oplossingen." 

Het resultaat

Het is onwijs gaaf om te zien hoe een klant in korte tijd grote stappen zet op het gebied van beveiliging! Maar security is nooit 'af'. Daarom heeft onze ICT business consultant CarelJan Kuiter maandelijks overleg met Michael. Wat zijn de risico's? Waar liggen kansen? En hoe kunnen we de beveiliging én de manier van samenwerken nog verder optimaliseren? 

CarelJan
Contact met een Verdeller

Wil je meer weten?

Ook in het geval van cybersecurity leiden er meerdere wegen naar Rome. CarelJan en het team kijken graag met je mee om het beste pad te vinden en de juiste oplossingen te bieden. Zo is jouw bedrijf écht geholpen en écht goed beveiligd. Neem contact op met CarelJan voor meer informatie of om direct een afspraak in te plannen.

Neem contact op 071 - 331 0184