1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Fabric: de toekomst van data-analyse

Fabric: de toekomst van data-analyse

Iedere organisatie beschikt over heel veel data. Data waar je waardevolle informatie uit kunt halen! Wil jij aan de slag met data-analyse, sturen op je data en gemakkelijk zelf rapportages maken? En dat alles in één omgeving? Fabric is de toekomst!  

Aan de slag met data 

In welke systemen staat jullie data nu opgeslagen? Grote kans dat dit meerdere, verschillende bronnen zijn. Het is dan ook lastig hier verbanden uit te trekken en op te sturen als een échte data-driven organisatie. Microsoft Fabric biedt hier de oplossing en brengt alles samen in 1 omgeving (datawarehouse). 

Wat is Fabric? 

In november 2023 lanceerde Microsoft Fabric. Het is dus nog een relatief nieuwe tool en volop in ontwikkeling. Toch zijn wij nu al fan. .NET developer Danny vertelt waarom. 

 

"Fabric biedt één centrale opslagplaats voor al je data, rapportages en modellen die je hierop maakt. Voorheen ontwikkelden wij dit in verschillende omgevingen. In Fabric zetten we alle data rechtstreeks klaar, wat veel prettiger werkt voor de eindgebruiker."  

Waarom de toekomst? 

Omdat het nog in ontwikkeling is, zitten er nog wat haken en ogen aan het verbinden en benaderen van de verschillende data.  Maar daar werk je met slimme trucjes makkelijk omheen.  

 

Danny: "Zo hebben we recent voor een klant een Logic App gebouwd om het proces aan elkaar te verweven. De eindgebruiker merkt hier niks van, maar het zorgt er wel voor dat alle data beschikbaar is binnen dezelfde omgeving."  

 

Wel gaan de ontwikkelingen binnen Microsoft Fabric hard door. Wij nemen je mee door de belangrijkste bevindingen en voordelen tijdens onze Studiemiddag over slim omgaan met je data in september.  

Medallion architectuur

Fabric in 3 stappen

Microsoft Fabric werkt in 3 stappen: brons, zilver en goud. Dit heet ook wel een medallion architectuur.  De ruwe data verzamelen, is de eerste stap (brons). Daarna bewerkt en filtert een data-engineer deze data (zilver). De laatste stap is het verrijken van de data door verbanden te trekken (goud). Gelukt? Dan kun je écht met jouw data aan de slag! 

Collega Lion

De voordelen van Fabric

Wil jij weten hoe jij met jouw organisatie alles uit jouw data haalt? Hoe jij inzicht krijgt in wat er gebeurt en zelfs op basis hiervan kunt voorspellen? Kom dan in september naar onze Studiemiddag over data-analyse en Fabric! Deelname is gratis.  

  • done Alles op één plek
  • done Gebruiksvriendelijk
  • done Inzichtelijke data
  • done Zelf rapporteren
  • done Sturen op jouw data
Meer informatie over de Studiemiddag east