Verdel Cloudscan

Waar ook ter wereld werken met e-mail, data en zelfs telefonie kan vanuit de cloud. Doe de Verdel Cloudscan en kom erachter of jouw organisatie eigenlijk wel voorbereid is op deze werkwijze.

Overstappen naar de cloud

Als ondernemer is het goed om na te denken over een aantal belangrijke vragen voordat je de overstap maakt naar werken in de cloud. Wat zijn de specifieke wensen, knelpunten, risico's en welke tools heeft de organisatie nodig om in de toekomst succesvol te kunnen zijn? Het doel van de Cloudscan is om antwoord te geven op deze vragen en om inzicht te verkrijgen in de huidige ICT-situatie. 

De voordelen

Naast een volledig ontzorgde werkplek en diverse kostenbesparingen zijn er meer redenen om over te stappen naar de cloud. Het is namelijk flexibel en je betaalt alleen voor het gedeelte dat je daadwerkelijk verbruikt. Dit zorgt voor lagere algemene investeringen.

Hoe werkt het?

Na aanvraag van de Cloudscan komt een van de cloudspecialisten bij je langs op locatie. Onze expert neemt samen met jou een aantal onderwerpen door om de mogelijkheden en eventuele beperkingen voor jouw bedrijf op een rij te zetten. Hierbij komen vragen aan bod als:

  • Om welk type cloudoplossing(en) gaat het?
  • Hoe is de huidige IT- en/of cloudomgeving ingericht?
  • Wat is het doel van de specifieke applicaties, omgevingen en werkplekken?
  • Om wat voor dataverkeer gaat het, hoe is de uitwisseling en welk niveau van vertrouwelijkheid is gewenst?
  • Welke securitymaatregelen zijn er reeds genomen? En welke zijn gewenst?
  • Wat zijn de performancewensen en hoe zit het met piekbelasting?
  • Hoe groot is het risico van downtime?
  • Hoe groot is de interne IT-kennis van de (gewenste) omgeving?
  • Etcetera.

De rapportage

De uitkomsten van de Cloudscan worden overzichtelijk gepresenteerd in een kort en bondig rapport dat we altijd uitvoerig met je doornemen. Aan de hand van de resultaten en jouw wensen gaan we aan de slag met een passend voorstel. Ook kunnen we daarbij nagaan wat de mogelijkheden zijn voor implementatie binnen de huidige IT-infrastructuur. Het is in veel gevallen mogelijk om in enkele stappen naar de cloud te bewegen, in een zogenoemde hybride vorm.

Meer informatie

Weten of werken in de cloud iets voor jouw bedrijf is? De kosten van een eenmalige Cloudscan zijn € 395. Neem contact op met een expert via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail.