Netwerkarchitectuur

Vanwege de gigantische hoeveelheden aan data die tegenwoordig over een netwerk gaan, is de materiaalkeuze en architectuur voor een groot deel bepalend voor de snelheid én veiligheid. Lees wat wij op het gebied van hardware voor je kunnen betekenen.

Bekabeling als fundament

Veel apparaten maken gebruik van draadloze communicatie, welke we uitstekend voor je kunnen inregelen. Aan de achterkant is de bekabelde aansluiting echter nog altijd het fundament van ieder netwerk. Vaak wordt gedacht dat alleen het aantal megabits bepalend is voor de snelheid van een netwerk, maar dat is verleden tijd.

Materiaalkeuze en architectuur

Langere afstanden kun je tegenwoordig eenvoudig overbruggen met glasvezel, en snelheden tot 10 gigabit per seconde zijn ook geen uitzondering meer in een mkb-netwerk. Naast snelheid valt er op het gebied van veiligheid ook winst te behalen. Bijvoorbeeld door te werken met Virtual LANs (VLANs) binnen een netwerk.

Advies en implementatie

Benieuwd of er voor jouw netwerk op gebied van snelheid en veiligheid winst valt te behalen, puur door materiaalkeuze? Wij helpen je graag met een deskundig advies en een passende oplossing. Neem contact met een expert via info@verdel of (071) 331 01 84.