Microsoft Power BI

Business Intelligence (BI) is gericht op het verzamelen, analyseren en presenteren van informatie. Met als doel organisaties slimmer te laten werken. Bij Verdel gebruiken we Microsoft Power BI om waardevolle data voor onszelf én onze klanten inzichtelijk te maken. Dat lijkt misschien heel ingewikkeld, maar wanneer de juiste informatie voorhanden is, creëren we binnen enkele uren de mooiste dashboards. We vertellen je er graag wat meer over.
 

Waardevolle informatie

Wellicht besef je het niet, maar het meest waardevolle bezit van jouw bedrijf is data. Data is onvervangbaar en levert, wanneer je het op de juiste manier presenteert, hele interessante inzichten op. Omzet, urenregistraties, telefonie, personen en openingstijden. Het zijn allemaal gegevens waar je iets mee kunt. Dus wil je weten hoe de sales er binnen jouw bedrijf voor staan? Benieuwd naar de resultaten van de verkopen in je webshop? Of wil je meer inzicht in het ziekteverzuim en verlof van jouw personeel? Denk dan eens aan de inzet van BI.

Stap 1. Data verzamelen

Allereerst gaan we na welke data jouw onderneming allemaal heeft en verzamelen we de gegevens uit de verschillende systemen. Hierna worden alle gegevens omgezet in gelijken zodat deze met elkaar te toetsen zijn.

Stap 2. Data analyseren / datamining

Na het verzamelen van de gegevens analyseren we alle data. We gaan op zoek naar interessante (statische) verbanden tussen de verschillende soorten data. Zo kun jij als manager, directeur of bedrijfsleider direct aan de slag met deze inzichten en patronen.

Stap 3. Data presenteren

Grote hoeveelheden data kunnen taaie kost zijn. Daarom presenteren wij de belangrijkste inzichten in interactieve dashboards met overzichtelijke grafieken en tabellen. Dat doen we middels het bewezen platform Microsoft Power BI.

Microsoft Power BI

Met Power BI van Microsoft kun je grote hoeveelheden data visualiseren in een interactief dashboard. Gezien het programma relatief eenvoudig is, kunnen jij en je collega's er zelf rapportages mee samenstellen. Benieuwd naar de (trainings)mogelijkheden? Neem contact met ons op voor demo via (071) 331 01 84 of info@verdel.nl.