Barry Verdel

Benieuwd naar de ondernemer achter Verdel ICT & Media?

Ik vertel graag over mijn passie voor het ondernemerschap, de manier waarop wij bij Verdel ICT & Media met elkaar werken én de wijze waarop ik mijn klanten adviseer bij de inzet van ICT- en mediaproducten en -diensten. Het liefst doe ik dat natuurlijk persoonlijk, maar ik grijp deze gelegenheid graag aan voor een tipje van de sluier.

De MKB-ondernemer staat centraal

In 1999 volgde ik de studie Management, Economie en Recht aan de Haagse Hogeschool nadat ik het jaar daarvoor mijn propedeuse Economie aan de Vrije Universiteit had behaald. Naast mijn studie implementeerde ik al eenvoudige ICT-oplossingen bij een aantal kleinere bedrijven in Roelofarendsveen. Ik verbaasde mij erover hoeveel onwetendheid er was bij ondernemers en hoeveel misbruik daarvan werd gemaakt door automatiseringsbedrijven. Ik besloot daarom op 1 januari 2000 om naast mijn studie een klein eenmansbedrijfje op te richten, waarin ik zowel ondernemers als thuisgebruikers adviseerde bij het gebruik en de aankoop van computers en toebehoren. Mijn missie was de MKB-ondernemer te ontzorgen op het gebied van ICT. Die missie staat nog steeds als een huis overeind, er is alleen 'media' bij gekomen. Verdel ICT & Media ontzorgt de MKB-ondernemer op het gebied van ICT en media.

De keuze voor het ondernemerschap

Het bedrijf groeide gestaag en al snel kwam ik erachter dat de combinatie met studeren niet werkte. Ik besloot voor het ondernemerschap te kiezen en daar heb ik geen spijt van. Er is niets leukers dan het adviseren van ondernemers en managers bij het maken van hun keuzes op het gebied van kantoorautomatisering, de aankoop van nieuwe applicaties, ontwikkeling van een webshop of mobiele applicatie en de keuze van het moment waarop de onderneming wellicht in “the cloud” zou kunnen gaan werken. De behoeften van bedrijven zijn zeer divers en het scala van producten en diensten is enorm. Met inmiddels vele jaren ervaring denk ik te mogen zeggen dat ik bedrijfsprocessen erg goed kan vertalen naar de juiste technische oplossing.

Van 1 naar 52 medewerkers 

Door de groei van het bedrijf zijn er verschillende andere leuke activiteiten aan mijn agenda toegevoegd. Het aansturen van een team van ruim 50 medewerkers vraagt natuurlijk ook aandacht, hoewel ik van mening ben dat actief management funest is voor de creativiteit van de medewerkers. Ik probeer ons team dan ook vooral zelf beslissingen te laten nemen en met ideeën te komen om het bedrijf nóg beter te maken. Door de dagelijkse operatie én verantwoordelijkheid volledig aan het team over te laten heb ik voldoende tijd om met strategische zaken bezig te zijn en met klanten te sparren over het optimaliseren van hun bedrijfs- en ICT-oplossingen.

Mijn nevenactiviteiten

Naast de dagelijkse activiteiten binnen ons bedrijf ben ik tevens mede-eigenaar van Eureka Cursussen, FlowerAcademy.TV, Hier! in de regio, Media Collectief, CC Experts en Uit Kaag en Braassem. Door actief deel te nemen in deze bedrijven verplicht ik mij om buiten de kaders van Verdel te denken én te ondernemen.

Verder praten met een kop koffie?

De toekomst biedt veel mooie uitdagingen op het gebied van ICT, media én op het gebied van ondernemerschap. Wellicht kunnen we daar eens over verder praten onder het genot van een kop koffie? Je kunt mij bereiken via b.verdel@verdel.nl of 06-28422745.