Snel geholpen met Google Analytics 4

Op 1 juli 2023 verdwijnt Google Analytics Universal. Vanaf dan meet jouw Google Analytics Universal geen data meer. Haar opvolger Google Analytics 4 (GA4), meet nog wél jouw websitebezoeken en andere gegevens. Stap dus zo snel mogelijk over en voorkom dataverlies!

Google Analytics 4 biedt nieuwe mogelijkheden

  1. De eerste vernieuwing is Machine Learning. Hiermee helpt GA4 je om de data van je websiteverkeer te vertalen naar belangrijke inzichten. GA4 doet met machine learning namelijk voorspellingen. Je krijgt inzicht in het gedrag van de doelgroep. GA4 geeft meldingen als er opvallende veranderingen zijn in de data waarop kan worden ingespeeld.
  2. Alleen sessies en paginaweergaven meten is niet meer genoeg. De nadruk komt daarom in GA4 te liggen op hoe waardevol de websitebezoekers zijn. Google meet nu een serie van events, bijvoorbeeld de scroll-diepte, de videoweergaven én de downloads.
  3. Met GA4 koppel je jouw Google Ads en Tagmanager gemakkelijk aan jouw statistieken. Daarmee kun je jouw data beter inzien en daarmee je marketingstrategie optimaliseren.

Naast deze nieuwe mogelijkheden is Google Analytics 4 ook nog eens beter beveiligd. Doe jij hier nu nog niets mee? Ga dan zeker aan de slag!

Data verzamelen met Google Analytics 4

Loop geen belangrijke data en gegevens mis! Maak jouw Google Analytics 4 zo snel mogelijk aan, in ieder geval vóór 1 juli 2023.

In een paar uur geholpen met jouw GA4-inrichting

Vanaf 2 uur helpen wij je met het inrichten van jouw GA4, op jouw organisatie gepersonaliseerd. GA4 meet namelijk standaard een aantal events, maar ook een aantal niet. Wij helpen je om de events in te stellen die voor jóúw organisatie belangrijk zijn. Wij markeren uit deze verschillende events wat de belangrijke gebeurtenissen zijn voor jouw organisatie. En stellen deze in als conversie. Op die manier kun je doelen stellen en monitoren.

Wil je het toch liever zelf aanmaken? Dat kan ook! Bekijk hier hoe je Google Analytics 4 aan je website toevoegt. 

Meer weten?

Of je het nu alleen wil doen óf met onze hulp, feit blijft dat de stekker er in juli 2023 uitgetrokken wordt. Maak dus nú de overstap en ga aan de slag met de toekomst van Google Analytics 4! Mocht je nog vragen hebben óf gelijk een afspraak willen maken, mail dan naar communicatie@verdel.nl of bel (071) 331 01 84.  


Geplaatst op 28-02-2023 door Famke Wesselman


Overige actualiteiten