Voldoet jouw website aan de nieuwe privacywetgeving?

Op 25 mei jongstleden is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Kort gezegd houdt dit in dat bedrijven bewuster moeten omgaan met de bescherming van persoonsgegevens. Dit is in feite alle informatie die direct over een persoon gaat, zoals naam, adres, geboortedatum, e-mailadres of een telefoonnummer. Wat voor invloed heeft dit eigenlijk op jouw website of webshop, is deze AVG-proof? Wij sommen de belangrijkste eisen voor je op.

Beveiligen, informeren en inventarisen

  • Regel een SSL-certificaat. Dit zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw website en bezoekers veilig verloopt en dat gevoelige gegevens versleuteld zijn. 
  • Zorg ervoor dat jouw website up-to-date blijft. Laat securitypatches en updates van het Content Management Systeem tijdig installeren.
  • Vertel jouw klanten wat je met hun gegevens doet en waarvoor je deze gebruikt, bijvoorbeeld middels een privacyverklaring.
  • Informeer je klanten over het gebruik van de verschillende soorten cookies op jouw site.
  • Inventariseer welk persoonsgegevens in de website worden opgeslagen en bewaar deze niet langer dan nodig. 

Meer informatie

Heb je hulp nodig bij de beveiliging van jouw website of webshop? Wij helpen je graag op weg. Neem contact op met een expert via (071) 744 0054 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 5-06-2018 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten