Trap niet in domeinnaamfraude van Trademark Office

Trademark Office belt ondernemers met de boodschap dat een concurrent er met een andere versie van hun domeinnaam vandoor wil gaan. Direct handelen lijkt de beste oplossing, maar let alsjeblieft op. Deze organisatie slijt dure domeinnamen onder valse voorwendselen waar je vervolgens moeilijk vanaf komt.

Verkooptruc

Trademark Office beweert dat een derde partij, waarschijnlijk een concurrent, de .com-, .eu- of .info-versie van jouw domeinnaam probeert te registeren. Ondernemers worden zo onder druk gezet om snel te handelen. Vervolgens wordt je de keuze gesteld: je kunt de domeinnaam voor tien jaar (€ 360) of vijftien jaar (€ 540) vastleggen. Zeg je ja, dan zit je onmiddelijk voor de genoemde periode aan de domeinnaam vast. Bovendien wordt er elk jaar nog eens € 60 aan verlengingskosten gerekend. Kies je ervoor om de domeinnaam vrij te geven, dan waarschuwt het bedrijf je voor mogelijke omzet- of imagoschade.

Voor de rechter

Vorig jaar sleepte een groep van dertig gedupeerden het dubieuze bedrijf met veel succes voor de rechter. Trademark Office heeft toen toegezegd hun manier van verkopen aan te passen, en niet meer te beweren dat een domeinnaam door een concurrent is geclaimd. Wij merken echter dat het bedrijf helaas nog steeds ondernemers lastig valt.

Interesse in een andere domeinnaam?

We helpen je graag met domeinregistratie op een betrouwbare en betaalbare manier. Neem contact op met een expert via (071) 744 0054 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 29-01-2019 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten