Trage computer? Dat kost je 2 werkdagen per maand

Je kent het wel: een computer die er minuten over doet om op te starten, programma's die vastlopen of een printer die niet op de juiste manier is aangesloten. Dergelijke ICT-problematiek kost ons jaarlijks ontzettend veel tijd en geld en misschien nog wel belangrijker, het zorgt voor heel veel ergernissen.

Verspilde tijd

Uit Belgisch onderzoek blijkt dat ambtenaren dankzij gebrekkige technologie op werk maar liefst 14 dagen per dagen per jaar verspillen. In ons land is dit er zeker niet minder op. Volgens onderzoek van de Universiteit Twente gaat ruim 8% van onze werktijd verloren aan ICT-perikelen. Bij elkaar opgeteld zijn dit toch al snel 2 werkdagen per (fulltime) werknemer per maand. Zonde!

Kennis niet op peil

Volgens Van Deuren en Van Dijk, onderzoekers bij de Universiteit Twente, zijn niet-werkende computers de grootste ergernis van werknemers. Uiteraard dienen hardware en software van ondernemingen tiptop in orde te zijn, zeker nu we meer en meer afhankelijk worden van een goed werkend (online) computersysteem. Maar uit het onderzoek blijkt echter dat werknemers zélf het grootste probleem vormen. Veel mensen overschatten namelijk hun eigen digitale vaardigheden, met uren prutsen als gevolg.

ICT kenniscafé

Volgens de onderzoekers is het bijbrengen van digitale vaardigheden van werknemers dé oplossing. Hierdoor kunnen relatief eenvoudige ICT-problemen door medewerkers zelf verholpen worden. Het blijkt zelfs dat personen die de afgelopen 3 jaar een ICT-opleiding volgden, dagelijks 33 minuten tijd besparen. Bij Verdel pleiten we al jaren voor het ontwikkelen van de kennis, gretigheid en werkmethodiek van werknemers. Onlangs riepen we het ICT kenniscafé in het leven, waarbij we bij bedrijven korte, terugkerende sessies organiseren over actuele ICT- en mediathema's.

Meer informatie

Is jullie organisatie dringend toe aan snellere devices, up-to-date software of een ICT kenniscafé over bijvoorbeeld veilige data-opslag of werken in de cloud? Onze ICT-experts denken graag met je mee over een passende oplossing en geven advies waar je écht mee geholpen bent. Neem gerust contact met ons op via (071) 331 01 84 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 10-07-2018 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten