Sites zonder https door Chrome aangemerkt als onveilig

Google Chrome is het meestgebruikte browser wereldwijd. Vanaf juli 2018 worden websites zonder SSL-certificaat die je bezoekt in Chrome aangemerkt als 'onveilig'. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen een website en jou als bezoeker veilig verloopt en dat gevoelige gegevens versleuteld zijn. Je herkent een veilige website aan de ‘https’ in de url.

Groen slotje

Wie vanaf juli een niet-veilige website in Chrome bezoekt, krijgt in de url-balk de waarschuwing dat de verbinding onveilig is. Momenteel beloont Googles browser sites met een beveiligde https-verbinding met een groen slotje. De ontwikkelaar dringt al jaren aan op de volledige overstap naar https en beweert dat er nu voldoende progressie is om de overgang te rechtvaardigen.

Ook een beveiligde website?

Twijfel je of het huidige certificaat van jouw website volstaat of heb je nog geen SSL-certificaat? Wij kijken graag met jou als website- of webshop-eigenaar naar de beste oplossing om jouw site veiliger én beter vindbaar te maken. Neem contact met ons op via 071-7440057.


Geplaatst op 13-02-2018 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten