Overstappen naar de cloud: zo gaat het in zijn werk

Continu, op elke plek en op ieder apparaat kunnen (samen)werken is helemaal van deze tijd. Steeds vaker mogen wij ondernemingen begeleiden bij de overstap naar de Microsoft cloud. Zo ook Goedkoop bouwmaterialen. Wij vertellen je wat er allemaal bij komt kijken.

Over Microsoft Azure

Azure, het publieke cloudplatform van Microsoft, levert diverse slimme computingservices, zoals servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software en analysefuncties in de cloud. De diensten zijn eenvoudig schaalbaar en je betaalt alleen wat je gebruikt. Het platform is redundant opgezet, wat de hoogste garanties op beschikbaarheid en veiligheid biedt. Lees alle voordelen van Microsoft Azure.

Goedkoop bouwmaterialen kiest voor Azure

Sinds enkele jaren werkt Goedkoop bouwmaterialen met de clouddiensten van Verdel. Bij migratie naar een nieuw ERP-systeem ontstond echter de wens om over te stappen op een nieuw, schaalbaar cloudplatform dat aan alle moderne eisen voldoet. Microsoft Azure biedt Goedkoop bouwmaterialen een maximale integratie met haar bestaande Office 365-diensten. Dit was dan ook de reden dat wij Goedkoop bouwmaterialen het gebruik van Azure hebben geadviseerd.

Onze aanpak

Bij Verdel werken we regelmatig in virtuele ICT- en mediateams: in Microsoft Teams delen alle betrokkenen relevante informatie en ontwikkelingen over lopende projecten. Op deze manier werken we ook aan de overgang naar Microsoft Azure bij Goedkoop bouwmaterialen. Iedere maand vindt er overleg plaats tussen de projectmanager van Goedkoop bouwmaterialen en één van onze ICT-adviseurs. In dit overleg worden de voortgang en actiepunten besproken met als doel dat de gebruikers van Goedkoop bouwmaterialen gefaseerd en zonder overlast over kunnen op het vernieuwde ICT-platform. 

''Wil je met jouw onderneming ook overstappen naar de cloud? Het proces kan voor sommigen best ingrijpend zijn. Zorg ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Houd je medewerkers gedurende het proces op de hoogte van de veranderingen, voordelen en planning.''

Martijn Salet - senior ICT-adviseur / consultant

Het complete ICT- en mediapakket

Uit het maandelijkse overleg met Goedkoop bouwmaterialen bleek dat de organisatie behoefte had aan één centrale, online omgeving voor medewerkers. Daarom gaan wij komende periode aan de slag met de ontwikkeling van een platform, gebaseerd op Microsoft SharePoint. Met standaard componenten en gekoppelde maatwerkcomponenten bouwen we hét 'Mijn Goedkoop bouwmaterialen-platform'. Hiermee hebben gebruikers altijd direct en veilig toegang tot het ERP-systeem, e-mail en documenten, tevens hebben zij inzicht in diverse persoonlijke gegevens, zoals roosters.

''Verdel is al jarenlang onze ICT- en mediapartner. Toen de behoefte ontstond om over te stappen naar een schaalbaar cloudplatform, was het voor ons vanzelfsprekend dat zij dit project van A tot Z zouden verzorgen. Het team van Verdel doet dit nog altijd naar volle tevredenheid.''

Paul den Boer - Projectmanager ICT bij Goedkoop bouwmaterialen

Over Goedkoop bouwmaterialen

Goedkoop bouwmaterialen is een van oorsprong Amsterdams familiebedrijf dat sinds 1932 actief is. De totaalleverancier is gespecialiseerd in hout- en bouwmaterialen in de breedste zin van het woord. Door aansluiting bij Sakol, waarin zelfstandige, regionale handelaren in hout- en bouwproducten samenwerken, profiteren de klanten van Goedkoop bouwmaterialen van hoog kwalitatief materiaal tegen een concurrerend tarief met alle voordelen van een familiebedrijf. Met inmiddels vier vestigingen in de Randstad en bijna 90 jaar ervaring is Goedkoop bouwmaterialen een waar begrip in de regio. Neem voor meer informatie een kijkje op: www.ggoedkoop.nl.


Geplaatst op 24-10-2019 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten