Microsoft-update: OneDrive app beëindigt ondersteuning op macOS 10.12 en 10.13

Maandelijks het laatste nieuws van de Microsoft-diensten. Updates en tips over Teams, OneDrive, Sharepoint, Outlook en alle andere M365-programma's.

Laatste update: 9 september 2021

OneDrive app beëindigt ondersteuning op macOS 10.12 en 10.13

Vanaf 10 september is de OneDrive Sync App op macOS Sierra (10.12) en High Sierra (10.13) niet meer ondersteund. Zowel voor de zakelijke als particuliere gebruikers van OneDrive. 

Het programma blijft na 10 september wel werken, maar met risico's. Dit betreft onder andere foutmeldingen, beveiligingsrisico's en synchronisatiefouten. Het advies van Microsoft, maar ook van Verdel, is om jouw device te updaten naar de nieuwste macOS versie (Big Sur).

Teams introduceert presentatormodus

Microsoft heeft een update in Teams uitgerold waar je blij van wordt! Met de presentatormodus presenteer je jouw online presentaties alsof je in een studio staat. De nieuwe functionaliteit vind je terug als 'presentatormodus' onder 'delen'. Er is een keuze uit vier verschillende vormen:

  • Alleen inhoud
  • Inhoud delen op achtergrond
  • Naast elkaar
  • Reporter

'Alleen inhoud' is de presentatiemodus zoals je die gewend bent. De overige drie hebben elk hun eigen manier om jou als presentator in beeld te brengen. Binnen Verdel zijn de collega's vooral enthousiast over 'inhoud delen op achtergrond' en 'naast elkaar'.

 

Verdel tipt: notificatie-instellingen Teams

Het dagelijks gebruik van Microsoft Teams neemt in vele organisaties hard toe. Van online vergaderomgeving verandert Teams steeds meer naar dé tool voor samenwerken met collega's en klanten. Doordat het gebruik toeneemt groeit ook het aantal notificaties en e-mailberichten. Bekijk de onderstaande video voor tips en uitleg hoe je de rust en het overzicht in je teamsomgeving terugbrengt.


Geplaatst op 9-09-2021 door Sharon Honders

Overige actualiteiten