Is jouw website of shop klaar voor mobile-first index?

Begin dit jaar kondigde Google al aan dat de indexering van een website, het proces waarmee wordt bepaald op welke plaats jouw website in de zoekmachine staat, middels het 'mobile-first' principe gaat plaatsvinden. Dit betekent dat de zoekresultaten worden samengesteld op basis van de mobiele versie van jouw site of shop, in plaats van de desktopversie. Inmiddels merken we aan diverse statistieken van websites die wij beheren dat de zoekgigant hier langzaamaan mee is gestart. Hoog tijd om je even bij te praten!

Het hoe en waarom

Voortaan zullen mobiele webpagina's dus gebruikt gaan voor worden voor indexatie in de zoekmachine. Het doel hiervan is, zoals Google het zelf omschrijft: ''to better help our – primarily mobile – users find what they’re looking for.” Tegenwoordig zijn er namelijk nog veel verschillen tussen de mobiele en desktopvariant van sites. Wanneer de mobiele pagina minder of andere content dan de desktopvariant toont, zal deze pagina minder relevant zijn voor bepaalde zoekopdrachten. Met als gevolg een minder goede gebruikservaring. 

Waar moet jouw (mobiele) website aan voldoen?

Om er zeker van te zijn dat jouw website ten gevolge van de mobile-first index niet daalt in de zoekresultaten, is het verstandig het één en ander te checken. Zelfs als jouw website responsive (schaalbaar) is, zijn er verschillen in de desktop en mobiele variant mogelijk. Tip: controleer steeksproefsgewijs of er verschillen zijn op jouw website tussen de desktop en mobiele versie. Zo zie je snel genoeg of er bepaalde teksten verborgen worden op de mobiele weergave.

Kom in actie

Zijn er duidelijke verschillen tussen de desktop- en mobiele versie van jouw site of shop? Of wil je er zeker van zijn dat jouw website helemaal klaar is het voor het 'mobile-first' principe? Het mediateam helpt je graag met een grondige check en de optimalisatie van de site. Neem contact met ons op via (071) 744 0054 of stuur een e-mail.


Geplaatst op 10-10-2018 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten