Google+ pagina’s en persoonlijke accounts verdwijnen

Sociaal netwerk Google+ verdwijnt officieel per 2 april 2019. De techgigant liet eind 2018 weten het - toch al niet populaire - medium te verwijderen nadat er een groot lek werd ontdekt. Zowel Google+ accounts voor consumenten (persoonlijke accounts) als Google+ pagina's (voor bedrijven) zijn vanaf april verleden tijd.

Belangrijke bestanden bewaren

In april worden alle accounts van consumenten gesloten en gegevens van gebruikers verwijderd. Wil je updates of afbeeldingen die op het kanaal staan bewaren? Dan kun je het beste voor april de handleiding van Google raadplegen om jouw content te downloaden. Het proces om de content te verwijderen uit de Google+ accounts duurt enkele maanden, dus het kan zijn dat jouw gegevens nog iets langer zichtbaar blijven.

Google+ pagina

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om nieuwe profielen, pagina's, groepen of evenementen in Google+ te maken. Als je eigenaar of moderator bent van een Google+ Community,  kun je de gegevens van je community downloaden en opslaan. Vanaf maart kun je ook de aanvullende gegevens, zoals de auteur, tekst en foto's van elke communitypost downloaden.

Gebruik sites en apps derden

Als je momenteel inlogt bij sites en apps met de Google+ login button, houd er dan rekening mee dat deze komende periode wordt uitgeschakeld. Ook de Google+ reactiemodule voor websites of blogs zal langzamerhand verdwijnen.

Meer informatie

De beëindiging van Google+ heeft geen gevolgen voor je toegang tot andere Google-services, zoals bijvoorbeeld jouw bestanden in Google Drive. Meer weten? Bekijk de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. Heb je toch nog hulp nodig bij het downloaden en opslaan van de gegevens vanuit jouw Google+ account of -profiel? Neem contact met ons op via (071) 744 0054.


Geplaatst op 5-02-2019 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten