De terugkeer van social media-platform Hyves

Uren krabbelen, jouw profiel pimpen, wie-wat-waars plaatsen en polls maken. Het kan weer, want Hyves is terug! Weliswaar in een nieuw jasje en via een andere website. Op Hyven.nl maak je binnen enkele seconden een profiel aan. 

Hoe zat het ook alweer?

Het Nederlandse social media-platform Hyves werd opgericht in 2004 en had op het hoogtepunt bijna tien miljoen gebruikers. Na verloop van tijd stapte steeds meer bezoekers over op haar Amerikaanse zusje Facebook, wat in 2013 leidde tot het einde van Hyves. Alle profielpagina's werden opgeheven en Hyves ging door als spelletjesplatform.

Hyven.nl

Gezien Hyves nog steeds eigendom is van het vorige bedrijf, moest er een nieuwe url komen. Via Hyven.nl maak je een profiel aan dat vrijwel identiek is aan het nostalgische Hyves en dezelfde functies bevat. 

Hét nieuwe social media-platform?

Tientallen mensen laten via Twitter weten (opnieuw) een Hyves-account te hebben aangemaakt. Maar of Hyves net zo populair wordt als Facebook, is nog even afwachten. Met alle trammelans rondom de datalekken van Facebook, is de timing zeker slim gekozen. Wat ons betreft is heruitvinding van Hyves in ieder geval een ludieke actie. 
 


Geplaatst op 1-05-2018 door Joyce Spruit

Overige actualiteiten